Viņš neatbild uz jautājumu, vai medijos izskanējusī ziņa, ka viņš ir atteicies būt Rīgas saraksta pirmais numurs, atbilst patiesībai.

"Reformu partija ir paziņojusi, ka Rīgas nodaļas pilnsapulce, kurā tiks nosaukti kandidāti, notiks janvāra vidū. Tāpēc patlaban ir pāragri spriest, kādu kandidātu partija izvirzīs," atzina Pavļuts.

Pagaidām nav arī skaidras atbildes, vai RP varētu mainīt savu iepriekš pieņemto lēmumu startēt vēlēšanās ar savu sarakstu vai kopā ar "Vienotību". Tiekot gaidītas citu partiju programmas, lai spētu skaidrāk saprast, ar kādām idejām RP var stāties pretim vai pievienoties, iepriekš pastāstīja partijas pārstāvis Ivo Valdovskis.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa aģentūrai BNS sacīja, ka atbilde no RP tiks gaidīta līdz pēdējam brīdim. Pēc viņas vārdiem, varam gaidīt līdz brīdim, kamēr jāiesniedz vēlēšanu saraksti.

""Saskaņas centrs" ir konsolidējis savus vēlētājus. Patīk vai nepatīk partiju dalījums, partijām ir jāvar vienoties par lielām lietām. Ja vēlamies mainīt Rīgas vadību, jāanalizē, ka iepriekšējās vēlēšanās 19% balsu sašķeltas politikas dēļ vienkārši tika pazaudētas. Ja tas notiks arī šajās vēlēšanās, tas ir pieteikami, lai "Saskaņas centrs" turpinātu valdīt Rīgā," pavēstīa Āboltiņa.