Ministra preses sekretāres Daigas Grūbes sniegtajā atbildē aģentūrai BNS, vai Pavļuts būtu gatavs vērtēt startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, nebija vārda "nē".

"Ja partija pēc dažādu kandidatūru izvērtēšanas, izdiskutēšanas ministram izteiks šādu piedāvājumu, viņš to rūpīgi un ar lielu atbildību pret jau Ekonomikas ministrijā iesākto darbu un reformu virzību izvērtēs," sacīja Grūbe.

Pavļuta kā iespējamā Rīgas mēra amata kandidāta vārds izskanējis nesenās RP domes sēdē. Pēc ministra preses sekretāres vārdiem, pašlaik Pavļuts, ņemot vērā Rīgas nozīmīgo devumu Latvijas ekonomikai un lielo potenciālu, ko Rīga, pilnvērtīgi un efektīvi izmantojot visas iespējas, varētu sniegt, ir tikai pieņēmis Reformu partijas aicinājumu uzņemties Rīgas programmas izstrādes vadību.

RP izpilddirektors Ivo Valdovskis aģentūru BNS informēja, ka mēra amata kandidāts tiks izvēlēts un saraksts Rīgā tiks izveidots līdz 15.decembrim.

"Patlaban apspriežam dažādus kandidātus, viņš [Pavļuts], protams, arī ir starp tiem, ko mēs redzam kā iespēju, ne velti lūdzām viņu pievienoties Rīgas programmas darba grupai. Noteikti, ka viņš ir viens no cilvēkiem, par kuru domājam, bet ir pāragri kādus kandidātus nosaukt," sacīja Valdovskis.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada jūnijā. RP nesen lēma Rīgā startēt atsevišķi, nevis veidot kopīgu sarakstu ar "Vienotību".