Tomēr krāmu tirgus pilsētai ir vajadzīgs, tāpēc "Latgalītes" vietā teritoriju turpmāk varētu nodot apsaimniekošanā Rīgas Centrāltirgum, pastāstīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Esošie apsaimniekotāji ir pierādījuši, ka netiek pilnīgi galā ar saviem pienākumiem. Nav noslēpums, ka "Latgalīte" lielā mērā kļuvusi par vienu no populārākajām zagto mantu realizācijas vietām, tāpēc līgums ar esošo apsaimniekotāju netiks pagarināts, un "Latgalīte" līdzšinējā izpildījumā beigs pastāvēt," norādīja Ameriks.

Vienlaikus Ameriks uzsvēra - ir skaidrs, ka funkcija par sava veida krāmu tirgu pilsētā bijusi jau vēsturiski un tā ir vajadzīga arī turpmāk, tāpēc to nedrīkst iznīcināt. Šo teritoriju turpmāk varētu nodot apsaimniekošanā "Rīgas Centrāltirgum, kas turpmāk varētu veikt krāmu tirgus uzturēšanu un teritorijas apsaimniekošanu.

"Protams, ievērojot līdzšinējo pieredzi, jārosina un nopietni jādomā arī par drošības un preventīvās kontroles funkcijas uzlabošanu, jo tirgus nedrīkst kļūt par vietu zagtu preču legalizācijai un tirdzniecībai," uzsvēra Ameriks.

2012.gada 31.decembrī beigsies starp SIA "Otto" un Rīgas domi 2003.gadā noslēgtā nomas līguma termiņš un tirgus "Latgalīte" beigs pastāvēt.

AS "Otto", parakstot šo līgumu, piekritis, ka turpmāk šis līgums netiks pagarināts.
Tirgus īslaicīgas lietošanas būves izbūvētas pēc līguma noslēgšanas 2003.gadā, un tās nav reģistrētas zemesgrāmatā. Šobrīd šo būvju lietošanas termiņš ir beidzies, un tās neatbilst būvnormatīviem.

Līgums paredz, ka, zemes nomas termiņam beidzoties, īslaicīgās lietošanas būvju īpašnieks tās nojauc par saviem līdzekļiem.