Kā ziņots, 3. jūlija naktī noliktavu un biroja telpu kompleksā "Baltais vējš" notika tīšām izraisīts ugunsgrēks, kura dzēšanas laikā no profesionālās sadzīves ķīmijas noliktavas vidē nonāca kaitīgas ķīmiskas vielas, piesārņojot Mārupīti un Māras dīķi un radot smagu kaitējumu dzīvajai videi.

"BAO" valdes priekšsēdētājs Māris Kalniņš uzsver, ka no 7.jūlija uzņēmums aktīvi strādāja pie bīstamo ķīmisko atkritumu savākšanas avārijas teritorijā, tālāk nogādājot tos Olainē utilizācijai un nodrošinot visu avārijas teritoriju pret ķīmisko vielu tālāku nonākšanu atklātā vidē. ""BAO" turpinās avārijas vietas tālāku uzraudzību, tomēr jau šobrīd var apgalvot, ka piesārņojums vidē ir novērsts un nerada bīstamas sekas cilvēkiem un videi," vēsta uzņēmuma pārstāvji.

Jau ziņots, ka naktī uz 3.jūliju Mārupē kompleksā "Baltais vējš" izcēlās ugunsgrēks medicīnas preču noliktavā, no kurienes liesmas pārmetās uz "Ecolab" noliktavu ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām.

Ugunsgrēka laikā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantoto ūdeni ieplūda lietus ūdeņu kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē un Māras dīķī, iznīcinot dzīvo radību ūdenī.