Laikraksts vēsta, ka RD uz galvenā arhitekta vietu vai nu izsludinās konkursu, vai arī Rīgas pilsētas arhitekta biroju varētu likvidēt, pievienojot to Pilsētas attīstības departamentam (PAD).

"No juridiskā viedokļa tas tā varēja būt, jo nolikums paredz, ka galveno arhitektu ieceļ uz pieciem gadiem ar iespēju pagarināt līgumu vēl uz pieciem gadiem. No profesionālā viedokļa man tas bija negaidīti," laikrakstam atzina Dripe, kurš vēstuli par līguma nepagarināšanu saņēmis pagājušajā nedēļā.

Dripe uzskata, ka kopā ar kolēģiem bija radīta savstarpējās uzticēšanās un profesionālisma gaisotne. "Es būtu gandarīts, ja darba devējs būtu izrunājies ar mani par savu lēmumu, bet nebija profesionāla izvērtējuma. Darba devējs ir ļoti aizņemts," laikrakstam izteicās bijušais pilsētas arhitekts. Viņam ar Rīgas domes vadību bijusi "visnotaļ tikai pozitīva savstarpējās sadarbības pieredze'.

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova laikrakstam norādīja, ka ir plānots rīkot konkursu, kurā var piedalīties arī Dripe, kurš gan šobrīd nevar pateikt, vai to darīs. Kononova arī izteicās, ka "piecus gadus cilvēks ir ieņēmis šo amatu, ir vēlme paskatīties, kas vēl varētu kandidēt" .

Taču pats Ušakovs intervijā "Radio 101" pieļāva, ka galvenā arhitekta biroju varētu likvidēt, lai samazinātu birokrātiju pašvaldībā, vēsta laikraksts. Pilsētas galvenā arhitekta pienākumus pašlaik veic viņa vietniece Regīna Bula, kurai arī nāksies izvērtēt biroja turpmākās pastāvēšanas lietderību.

Domes opozīcija pieprasījusi Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājam Sergejam Zaļetajevam iekļaut komitejas trešdienas sēdes darba kārtībā informāciju par Rīgas pilsētas arhitektu biroja turpmākās attīstības plāniem un perspektīvām. Zaļetajevs otrdienas vakarā vēl nebija iepazinies ar šo priekšlikumu, tāpēc no komentāriem laikrakstam atturējās, atzīstot, ka viņam pret Dripi pretenziju neesot. Viņš arī neatbildēja, vai atbalsta konkursu uz arhitekta vietu vai biroja likvidāciju.

Laikraksts atgādina, ka RD ne vienmēr ir raksturīgi sludināt konkursu uz amatiem. Piemēram, Īpašuma departamenta direktora amatā bez konkursa pērn apstiprināja ļoti pretrunīgi vērtēto Jūrmalgeitas skandālā iesaistīto Oļegu Burovu.

Kā vēstīts, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V) nosūtījusi vēstuli Ušakovam ar aicinājumu uzticēt Dripem arī turpmāk vadīt Rīgas pilsētas arhitekta biroju. Ēlerte norāda, ka Dripe ir augsts profesionālis, kuram ir izpratne par Rīgas arhitektūras vēsturiskajām vērtībām un patiesa ieinteresētība pilsētas vizuālā tēla pilnveidošanā, tādējādi Rīga ir daudz ieguvusi, Dripem strādājot par pilsētas galveno arhitektu.

Vēstuli Ušakovam nosūtījis arī Latvijas Nacionālās arhitektūras padomes vadītājs, Latvijas Arhitektu savienības padomes priekšsēdētājs Andris Kronbergs, ko līdzparakstījuši arī Arhitektu savienības padomes priekšsēdētāja vietnieks Andis Sīlis un Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Treimanis.