Aļeksejenko sacīja, ka vandaļi uzdarbojušies trīs naktis pēc kārtas. Viena no pirmajās naktīs apskādētajām tualetēm atradusies 13.janvāra ielā iepretī viesnīcai, kur notikušo varētu būt fiksējušas viesnīcas videonovērošanas kameras. Departaments vērsies policijā, lai lūgtu palīdzību apstākļu noskaidrošanā, taču vienlaikus trešajā dienā, 2.septembrī, noorganizējis apsardzi pie visām sabiedriskajām tualetēm.

Jau pirmajā vakarā viens no apsargiem pamanījis, ka pieci jaunieši ar āmuriem sākuši apstrādāt viņa apsargātās labierīcības. Apsargs viens pats devies ieviest kārtību un, kaut arī divas reizes saņēmis sitienus ar āmuru, viņam izdevies visus piecus jauniešus aizturēt un nodot policijai.

Aļeksejenko pastāstīja, ka visi demolētāji bijuši pilngadīgi, aptuveni 18 gadus veci, un pieļāva, ka viņi, iespējams, piedalījušies arī pārējo tualešu dauzīšanā.

Uzbrukumā sabojāti tualešu monētu aparātiņi, kas tagad no ārzemēm būs jāpasūta no jauna. Katra no šīm nelielajām maksas tualetes naudas kastītēm maksā ap 800 latu, norādīja departamenta direktors.

Savukārt Mājokļu un vides departamenta darbinieki gatavo priekšlikumu pašvaldībai par drosmīgā apsarga apbalvošanu.