Glābēji izsaukumu saņēmuši ap pieciem no rīta. Vīrietim izdevies sasniegt tilta virsotni un viņš no tās ir noņemts.

Kāpējs nav bijis alkohola reibumā un glābējiem paskaidrojis, ka vienkārši gribējis savai meitenei parādīt cik veikls un spēcīgs viņš ir. Sasniedzot tilta virsotni viņš pats arī lūdzis glābējiem palīdzēt nokļūt lejā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) LNT raidījumā "900 sekundes" apliecināja, ka pagājušajā naktī Vanšu tiltā bijuši pat divi kāpšanas mēģinājumi. Pirmo kāpēju policisti laikus noķēruši, bet otrajam, pēc četrām stundām, tomēr esot izdevies uzrāpties tiltā.

Rīgas domē pirmdien lemšot par turpmāko rīcību. Apsardzes skaits tilta pakājē gan palielināts netikšot, bet tuvākajās dienās tiltu aprīkos ar dzeloņdrātīm un signalizāciju.Valsts policijas Centra iecirkņa priekšnieks Mārcis Mežavilks LNT raidījumu "900 sekundes" informēja, ka tilta kāpējs ir aizturēts un ierosināts  kriminālprocess. Par izdarīto likums paredz arī divu gadu brīvības atņemšanu.

Kāpējs policistiem skaidrojis, ka meitenei gribējies pierādīt, ka var ielēkt Daugavā, tomēr, uzkāpjot augšā, savas domas mainījis. Jaunietim tiltā izdevies uzkāpt, neskatoties uz to, ka tiltu apsargājusi Pašvaldības policija, tāpēc notikušā apstākļi vēl tiks skaidroti, stāstīja Mežavilks. Policija ziņo, ka satiksme uz tilta ir jau atjaunota.

Jau vēstīts, ka arī naktī uz svētdienu kāds piedzēries vīrietis bija uzrāpies tilta vantīs. Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma pulksten 2:55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - pulksten 5:45. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Rīgas mēra Nila Ušakova preses sekretāre Anna Kononova solīja, ka no svētdienas, vēlākais pirmdienas Vanšu tiltu no kāpējiem pasargās apsargi.