Akcijas rīkotāji un klātesošie ar aplausiem pieprasa ekonomikas ministra Arta Kampara ("Vienotība") demisiju, kā arī tur rokās plakātus ar tādiem uzrakstiem kā ""Latvenergo" bites dzēliens tautai", "Nē, "Latvenergo" privatizācijai" un citus.


Protesta akcijas dalībniekus uzrunāja arī Ilmārs Poikāns jeb tā dēvētais Neo, kurš tiesājās saistībā ar "Latvenergo" elektroenerģijas tarifiem.

Pasākuma norisi ar savu uzstāšanos kuplināja arī bards Kaspars Dimiters, bet 13 baltos kostīmos tērpti jaunieši bija nostājušies rindā, kopīgi veidojot uzrakstu "Tautai pietiek".

Akcijas dalībnieki arī ieplānojuši doties uz Ministru kabineta ēku, lai pie tās atstātu piemiņas veltes, bet vēlāk – pie Brīvības pieminekļa, kur tikšot uzrakstīts vēlējums Latvijas tautai.

Jau vēstīts, ka piketu Esplanādē pieteikusi domubiedru grupas "Tautai pietiek!" aktīviste Iveta Rīdere, norādot, ka šis protests būs turpinājums 24.martā netālu no Rīgas pils notikušajam protestam pret "Latvenergo" tarifu paaugstinājumu, ar kuru netika sasniegts gaidītais rezultāts.

Vēstīts arī, ka Administratīvā apgabaltiesa otrdien noraidīja Ilmāra Poikāna jeb tā dēvētā Neo lūgumu par pagaidu aizsardzības līdzekļa noteikšanu lietā, kas ierosināta saistībā ar Latvijas energokompānijas "Latvenergo" elektroenerģijas tarifiem, kas stājās spēkā 1.aprīlī, aģentūru BNS informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa. Šo lēmumu gan vēl var pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā 10 dienu laikā.

Otrdien bija paredzēts, ka būs zināmi tiesas lēmumi arī par vairāku pašvaldību – Ķekavas, Skrīveru, Ogres, Baldones un Ķeguma – izteiktajiem lūgumiem par pagaidu aizsardzības līdzekļa noteikšanu. Taču pēc Trubiņas teiktā, šie lēmumi varētu būt pieejami vien 5. un 6.maijā.

Jau vēstīts, ka pirmo lēmumu par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu, ko lūdza Saeimas deputāte Rita Strode ("Par labu Latviju"), tiesa paziņoja aprīļa beigās. Deputāte lūdza aizliegt attiecībā pret viņu piemērot šā gada 27.janvārī "Latvijas Vēstnesī" publicētos "Latvenergo" tarifus.

Administratīvā apgabaltiesa saņēmusi kopumā 18 pieteikumu par SPRK 16.februāra lēmumu, ar kuru jaunie "Latvenergo" tarifi atzīti par ekonomiski pamatotiem. Lielākā daļa no šiem pieteikumiem ir pieņemti izskatīšanai un ierosinātas administratīvās lietas.

"Latvenergo" elektroenerģijas gala tarifs patērētājiem no 1.aprīļa pieauga par 21%. Visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kilovatstundām (kWh) jāmaksā līdzšinējais starta tarifs ‒ 0,0825 lati (Ls)/kWh, savukārt no 1201 kWh tiek piemērots pamata tarifs ‒ 0,1074 Ls/kWh. Kompānijā iepriekš norādīja, ka jaunie tarifi neskars 61% "Latvenergo" klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kWh.