Lai gan PV valdes priekšsēdētājs Andulis Židkovs iepriekš izteicies, ka, braucot ar vilcienu Rīgas pilsētas robežās, ar e-talonu varēs norēķināties nākamā gada sākumā, Ālers ir piesardzīgāks un norāda, ka tas varētu būt ātrākais e-talonu ieviešanas termiņš.

Ālers pastāstīja, ka skaidrība esot par to, ka līgums ar RS un "Rīgas karti" tiks noslēgts šogad un tas paredzēs ieviest vairāku veidu RS e-talonus – vairākiem braucieniem, vienam un vairākiem transportiem un mēnešbiļetes. Taču pagaidām vēl nav atrunātas vairākas būtiskas detaļas, piemēram, vai e-talonu nolasītājus jeb "validatorus", kuri būs jāierīko vilcienu vagonos, PV pirks vai nomās. Arī to iepirkumu varēs rīkot tad, kad būs zināms to skaits.

Tāpat Ālers vēl nevarēja atbildēt, kādas būs galastacijas, līdz kurām darbosies e-talons, taču apstiprināja, ka, visticamāk, ar vienu validāciju jeb "nopīkstināšanu" vajadzētu būt iespējai izbraukt ar vilcienu viscaur Rīgai.

Ālers uzsvēra, ka elektronisko biļešu ieviešana PV ir obligāta, jo to paredz transporta direkcijas dotais uzdevums. PV gan varēja izvēlēties, vai ieviest pašiem savu sistēmu vai sadarboties ar RS, taču otrais variants izvēlēts kā loģiskāks un arī lētāks.