Piecas galvaspilsētas teritorijas, kurām vissteidzamāk jārada nākotnes attīstības vīzija un jāsakārto sabiedriskā telpa, izvēlētas apmācības programmas "Radi Rīgu!" pirmajā tematiskajā seminārā, kas notika aprīļa vidū. Seminārā trīs Beļģijas universitāšu profesori – Jans Shrjors, Marks Martenss un Žefs Van den Bruks – iepazīstināja ar starptautisko praksi komunikatīvajā plānošanā un sniedza ieskatu telpiskās plānošanas teorijā. Semināra darbā piedalījās arī arhitekts – pilsētplānotājs Marks Geldofs, Latvijas universitātes docētāji profesors Pēteris Šķiņķis un arhitekte, plānotāja Gunta Lukstiņa, kā arī vācu sociālais plānotājs Jonass Bušels.

"Radi Rīgu!" pārstāvji atzīst, ka interaktīvā pieeja plānošanai un projektēšanai, kad risinājumus meklē un lēmumus pieņem, iesaistot procesā iedzīvotājus, atbildīgās amatpersonas, augstskolu studentus, privātus uzņēmējus un citas ieinteresētās puses, Latvijā vēl ir neierasta. Tomēr ārvalstu speciālisti atzinuši, ka "Radi Rīgu!" dalībnieki precīzi uztvēruši metodes būtību un izvēlējušies vietas, kuras gan prasa straujāku rīcību, gan slēpj sevī ļoti lielu potenciālu tālākai attīstībai.

Semināra laikā "Radi Rīgu!" dalībnieki izveidoja piecas darba grupas, kuras līdz 2012. gadam strādās ar vēsturiskām liecībām, pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām, iedzīvotājiem un izvēlētajās teritorijās strādājošajiem uzņēmumiem.

Līdz nākamajam "Radi Rīgu!" semināram, kas notiks no 17. līdz 19.jūnijam, visām piecām darba grupām uzdots padziļināti izpētīt pieejamos materiālus par izvēlētajiem Rīgas rajoniem, kā arī iepazīties ar apkaimēm, tās apmeklējot. Tāpat "Radi Rīgu!" organizatori sola jau tuvākajā laikā aktīvākajiem izvēlēto teritoriju iedzīvotājiem dot iespēju mājas lapā www.radirigu.lv izteikt ierosinājumus, kā arī kontaktēties ar katras apkaimes darba grupu dalībniekiem.

Šādi tiks izpētītas sabiedrības vajadzības un izstrādāti projekti teritoriju attīstībai, kurus, piesaistot dažādus finanšu instrumentus, paredzēts arī realizēt. Kā norāda projekta pārstāvji, galvaspilsētas pašvaldība, pilsētniekiem līdzdarbojoties, varētu "Radi Rīgu!" izstrādātos priekšlikumus īstenot līdz 2014.gadam.