Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdevis departamentam līdz nākamajai pirmdienai iesniegt informāciju par caurtekām un šaurajām vietām, kas var tikt aizdambētas un radīt plūdus, portālu "Delfi" informēja mēra pārstāve Anna Kononova.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) turpina darbus plūdu epicentrā, atsūknējot ūdeni un tīrot aizsērējušos notekūdeņu kanālus. VUGD pārstāve Inga Vetere portālam "Delfi" norādīja, ka vēl nevar prognozēt, kad plūdus un to sekas novērsīs. Notikuma vietā strādā divas auto cisternas un divi sūkņi.

Taču pirmdienas rītā ūdens līmenis vēl nemazinājās. Kononova pastāstīja, ka applūda ne tikai ielas un stadions, bet arī apkārtējās mājas un ugunsdzēsēju depo Akmens ielā.

Apsekojot applūdušās vietas, Rīgas Pašvaldības policija piedāvā iedzīvotājiem evakuēties, taču, kā portālam "Delfi" pastāstīja policijas pārstāve Inese Tīmane, neviens savas mājas atstāt nevēlas.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdien pārplūda Mārupīte, applūdinot ne vien blakus esošo Arkādijas parku, bet arī O.Vācieša ielu un arī tuvējo ugunsdzēsēju depo. Plūdu dēļ mainīts 10. maršruta tramvaja grafiks.

Atbildīgie dienesti notikuma vietā strādā, neprognozējot plūdu beigas. Sākotnēji dienesti pieļāva, ka vainīgi ir bebri, taču VUGD norāda, ka pie vainas ir arī savlaicīgi neattīrītās notekas, kurās samesti ne tikai netīrumi, bet arī pudeles un citi sadzīves priekšmeti.