Ameriks radio sacīja, ka pēc pārbaudes secināts - ”Rīgas namu" šaubīgie darījumi notikuši pērn, gada otrajā pusē. Taču pērn uzņēmuma gada pārskatu pārbaudījuši divi auditori, kuriem neradušās šaubas par godprātību uzņēmumā, un tas liekot domāt, ka dome tikusi maldināta, intervijā sacīja Ameriks. Tāpēc nolemts sniegt civilprasību pret auditoriem un uzņēmuma bijušajiem valdes locekļiem - Kavacu un Ludvigu.

Domes vicemērs noliedza bažas, ka RD esot kavējusi lietas izmeklēšanu, savukārt savu iesauku "Misters 20%" Ameriks nodēvēja par nelabvēļu izdomājumu.

Kā ziņots, Valsts policija Kavacu un vēl kādu privātpersonu aizturēja kriminālprocesā, kas tika sākts pēc tam, kad jaunieceltā uzņēmuma "Rīgas Nami" valde policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē iesniedza iesniegumu par auditā konstatētajiem pārkāpumiem. Kavacs aizturēts aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, bet privātpersona - par liela apmēra piesavināšanos. 

Rīgas vicemērs un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Nami" kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks (GKR) septembra sākumā atstādināja uzņēmuma valdes locekļus un savus partijas biedrus Kavacu un Almeru Ludviku, jo bija radušās aizdomas, ka viņi "veikuši augsta riska finanšu darījumus", kas saistīti ar uzņēmuma rīcību ar brīvajiem līdzekļiem, tos konvertējot no latiem uz eiro un dolāriem, un atpakaļ, cerot uz uzņēmuma papildus peļņu līdz ar labvēlīgām valūtas kursa svārstībām. Šīs darbības notikušas, sadarbojoties ar uzņēmumu "Zeus", radot risku "Rīgas namiem" zaudēt 600 000 latu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iepriekš informēja, ka patlaban vēl uzņēmumā risinās pārbaude par darījumiem ar brīvajiem "Rīgas Namu" naudas līdzekļiem, taču pašvaldībai ir cerības naudu atgūt. Audita rezultāti būs zināmi 11.oktobrī, bet 600 000 lati pašlaik esot arestēta, iepriekš ziņoja Latvijas Radio.

Kavacu un Ludviku izslēgti no Amerika vadītās partijas "Gods kalpot Rīgai".

Ameriks iepriekš sacīja, ka ir paredzēts izvērtēt visu bijušo "Rīgas Namu" valdes locekļu atbildību. Pirms tam "Rīgas Namu" valde darbojās arī bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, taču viņš šī gada maijā amatu atstāja, un valdē turpināja darbu tikai Kavacs un Ludviks.

Patlaban iecelta "Rīgas Namu" pagaidu valde - valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda līdzšinējā Rīgas domes Īpašumu departamenta komercdarbības pārvaldes priekšniece Ilze Spūle, bet valdē darbojas Vineta Verika.