"Man ir zināms, ka viņš ir iesniedzis atlūgumu RD priekšsēdētājam," sacīja Baraņņiks, taču par atlūguma iesniegšanas iemesliem viņam nebija zināms.

Baraņņiks norādīja, ka pēc Stroda aiziešanas uz RD Satiksmes departamenta vadītāja vietu tiks organizēts konkurss. "Obligāti tiks rīkots konkurss, bet līdz tam tiks iecelts pienākumu izpildītājs. Pagaidām vēl nav zināms, kas būs šīs cilvēks," teica Baraņņiks.

Arī RD Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Ķēdže apliecināja, ka Strods pašlaik Satiksmes departamenta vadītāja amata pienākumus pilda pēdējās dienas. "Stroda kungs ir norādījis, ka pēc komentāriem par viņa aiziešanu vērsties RD. Turpmāk Strods strādās "Rīgas ūdens" valdē," norādīja Ķēdže.

"Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa apstiprināja, ka Strods no piektdienas, 10.februāra, darbosies "Rīgas ūdens" valdē. "Jā, no 10.februāra Stroda kungs sāks darbu uzņēmuma valdē," viņa sacīja un norādīja, ka uzņēmumā paplašinās valdes locekļu skaitu. "Pirmdien [6.februārī] tika nolemts palielināt valdes locekļu skaitu, līdz ar to turpmāk uzņēmuma valdē strādās pieci cilvēki," paskaidroja "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja.

Strods RD Satiksmes departamenta vadītāja amatā tika iecelts 2008.gada jūnijā pēc iepriekšējā Satiksmes departamenta direktora Ivara Zarumbas došanās pensijā.