Šodien tiek iededzinātas Rīgas galvenās egles - Rātslaukumā un Doma laukumā. Rātslaukumā Rīgas senā egle tika iedegta plkst.17, bet Doma laukuma Ziemassvētku egle tiks iededzināta plkst.18. Egles iedegšana paredzēta arī Līvu laukumā, skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, iepretim Ministru kabineta ēkai, kā arī citās vietās.

Uz Rīgas senās egles iededzināšanu bija ieradušies dažādi cilvēki - jaunieši, vecāka gadagājuma cilvēki, ģimenes ar bērniem un arī tūristi.


Zvanu skaņu pavadījumā un Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) trīsreiz noskandējot "Eglīt, iededzies!", kuplajā eglē trīs vietās aizdegās brīnumsvecītes. Pēc brīža iedegās arī lampiņas un egle tika koši izgaismota.

Ušakovs pateicās klātesošajiem, kuri ieradušies uz šo pasākumu, spītējot vējam, un atzīmēja, ka arī egle stiprajā vējā turas ļoti labi. Rīgas mērs aicināja visus rīdziniekus un pilsētas viesus egles izpušķošanai nest savas mantiņas, labākās no kurām kā dāvana tikšot nosūtītas citām Eiropas galvaspilsētām.

Kā ziņots, Rīgas tūrisma piedāvājumu veido tradicionāli Ziemassvētku noskaņas pasākumi, kas paredzēti gan Rīgas viesiem, gan iedzīvotājiem. To centrālais tēls ir Ziemassvētku eglīte.

Tādēļ no šodienas līdz 23.decembrim pie Rātslaukuma egles notiks akcija "Izrotāsim Rīgas senāko egli kopā!". Akcijas laikā katru dienu no plkst.13 līdz 19 ikviens iedzīvotājs un pilsētas viesis tiek aicināts atnest savu Ziemassvētku rotājumu Rīgas senajai eglei. Akcijas rīkotāji aicina šogad egli rotāt ar bumbiņām. Ikviens, kurš atnesīs savu eglīšu rotājumu Rīgas senajai eglei, saņems arī īpašu apliecinājuma kartīti, ka tieši viņš ir egles rotātājs.

Savukārt līdz 8.janvārim katru dienu no plkst.10 līdz 20 Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē jau darbojas Ziemassvētku tirdziņi.

Pirmajā adventē rīdziniekiem un pilsētas viesiem sarūpēti arī svētku koncerti.

Kā ziņots, Rīgas domes vadība kopā ar mediju pārstāvjiem šīs nedēļas sākumā Tīreļu mežsaimniecībā par šā gada Rīgas Ziemassvētku eglēm izraudzījās divas aptuveni 40 gadus vecas un 20 metrus augstas egles.