"Rīgā 20 pieturvietās no 5. līdz 11.martam bija izvietotas finanšu piramīdas "MMM–2011" reklāmas, taču šodien [pirmdien] tās ir jānovāc, jo tām ir beidzies saskaņojuma termiņš," teica Luste.

Viņa arī klāstīja, ka reklāmu laikā saņemta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēstule par izvietotajām reklāmām. "Reklāmas saturā ir aicināts pelnīt, un FKTK norādīja, ka tas ir pretrunā ar likumu, ka tikai kredītiestādes un krājaizdevumu sabiedrības var piesaistīt noguldījumus," sacīja Luste un piebilda, ka pašlaik arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) izvērtē reklāmas atbilstību normatīvajiem aktiem. "PTAC pašlaik izvērtē, vai šī reklāma neizmato iedzīvotāju uzticēšanos un zināšanu trūkumu," uzsvēra Luste.

Tāpat viņa norādīja, ka tās finanšu piramīdas reklāmas, kas izvietotas māju kāpņutelpās, nav jāsaskaņo ar būvvaldi, līdz ar to nav informācijas, cik daudzu namu kāpņutelpās ir izvietotas šādas reklāmas.

Savukārt "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) sabiedrisko attiecību speciālists Krists Leiškalns atzina, ka visvairāk šādu reklāmu ir izvietots tieši RNP Kurzemes iecirkņa teritorijā. "Patlaban tiek apzinātas tās vietas, kur šīs reklāmas ir izvietotas neatbilstoši.

Pašlaik ir ziņas, ka atsevišķos iecirkņos finanšu piramīdas reklāmas vispār nav izvietotas, taču, piemēram, Kurzemes iecirkņa teritorijā tās ir izvietotas intensīvi," sacīja Leiškalns un piebilda, ka tālāks lēmums par to, ko darīt ar reklāmām, tiks pieņemts pēc informācijas apkopošanas.

PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante Ilze Žunde aģentūrai BNS pastāstīja, ka PTAC ir sācis izvērtēt lietas apstākļus saistībā ar "MMM-2011" praksi. "Patlaban pret vairākiem reklāmas izplatītājiem ir sākta lietvedība. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu naudas sods par negodīgu komercpraksi juridiskajām personām ir līdz pat desmit tūkstošiem latu," sacīja Žunde.

FKTK decembra beigās ziņoja par kompānijas "MMM–2011", kuras dibinātājs ir Sergejs Mavrodi, nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM–2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

Tāpat ziņots, ka 90.gados Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums – 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.