Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu pašvaldības amatpersonu mēnešalgas apmēru nosaka pēc Centrālās statistikas pārvaldes oficiālā statistikas paziņojumā publicētā valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēra, piemērojot attiecīgu koeficientu.

Latvijas Statistikas dati liecina, ka mēneša vidējā darba samaksa valstī no 461 lata 2009.gadā samazinājusies līdz 445 latiem 2010.gadā, līdz ar to 2012.gadā tiks samazinātas arī pašvaldības deputātu algas.

Ušakovs, Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) un Rīgas domes Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse nākamgad saņems par 94 latiem mazāk jeb 1620 latus mēnesī.

Domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika alga nākamgad tiks samazināta par 83 latiem, un viņš saņems 1424 latus mēnesī.

Sešu Rīgas domes komiteju priekšsēdētāju algas būs par 66 latiem mazākas, līdz ar to komiteju vadītāji saņems 1135 latus mēnesī.

Savukārt Rīgas domes deputāta alga tiks samazināta par 10 latiem, un ierindas domnieks nākamgad saņems 534 latus mēnesī.