Ārkārtas sēde sasaukta pēc tam, kad Rīgas dome vairākas stundas lēma par Rīgas izstāšanos no Latvijas Pašvaldību savienības (LPS).

 Kā portālu "Delfi" informēja opozicionāru pārstāvis Olafs Pulks, likums paredz trīs dienas, lai sasauktu domes ārkārtas sēdi, ko pieprasa vismaz viena trešdaļa deputātu, savukārt sēdes laiku nosaka Rīgas domes priekšsēdētājs.

"Kādēļ domes sēde tiek sasaukta plkst. 22.15 ir zināms vienīgi priekšsēdētājam. Ušakovs tādējādi parāda kāds vadītājs viņš ir, kāda ir viņa attieksme ne tikai pret deputātiem, bet arī pret domes darbiniekiem un sabiedrību kopumā. Šāda rīcība parāda domes priekšsēdētāja stilu, intelektu un vadītāja kultūras līmeni," sirdās Pulks.

„Savu attieksmi pret sagatavoto lēmuma projektu nemainīsim, vienalga kādā laikā tiktu sasaukta sēde, uzskatām, ka domes departamentu nevar vadīt cilvēks, kura pakļautībā, iespējams, ilgstoši notikusi kukuļdošana un konkrētā gadījumā vairāki darbinieki tikuši aizturēti," uzsver Pulks.

"Delfi" jau ziņoja, ka Rīgas domē opozīcijā esošā partijas "Vienotība" frakcija, izvērtējot iedzīvotāju sūdzības un arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamiem korupcijas gadījumiem departamenta Dzīvokļu pārvaldē, pieprasa atbrīvot no amata Aļeksejenko.

17.septembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar iespējamo Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu, saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā, kopumā veicis 14 kratīšanas un aizturējis septiņas personas.

KNAB veica kratīšanu arī Rīgas domes amatpersonas Ārijas Stabiņas un darbinieku darbavietās - saskaņā ar likuma prasībām - pašvaldības pārstāvju klātbūtnē. Tāpat tika aizturētas septiņas personas, no tām - Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes viena amatpersona un divi darbinieki.

KNAB ir aizdomas, ka Dzīvokļu pārvaldē, iespējams, ilgstoši pieņemti kukuļi, tā "tirgojot" tiesības saņemt pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesības.