Kopumā sētnieku algu paaugstināšanai uzņēmuma budžetā paredzēts nepilns pusmiljons latu.

Kā ziņots, "Rīgas namu pārvaldnieks" ir lielākais namu apsaimniekošanas uzņēmums Latvijā, apsaimniekojot 4300 daudzdzīvokļu ēkas. No 3400 uzņēmumā strādājošajiem darbiniekiem 2100 ir sētnieki.

"Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns apgalvoja, ka vidējo sētnieka algu būtu grūti aprēķināt, jo atlīdzība tiek aprēķināta pēc kopīgas metodes atkarībā no apkopjamās teritorijas, celiņu apjoma, kāpņutelpām. Dažādos namos šie parametri ir atšķirīgi, tāpēc vidējo algas apjomu pateikt neesot iespējams.

Leiškalns uzsvēra, ka apsaimniekošanas maksas klientiem nemainīsies, jo nepieciešamais finansējums sētnieku algu paaugstināšanai paredzēts, samazinot uzņēmuma izdevumus.

Kā ziņots, "Rīgas namu pārvaldnieks" ir dibināts 2010.gada 29.decembrī, apvienojot 15 patstāvīgas pašvaldības namu pārvaldīšanas kapitālsabiedrības, lai nodrošinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanu pēc vienotiem principiem un uzlabotu pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti.

2011.gadā veikta arī administratīvā personāla skaita optimizācija, kas nodrošinājusi to, ka 2012.gadā administrācijas izmaksas samazinātas par 17%.

Sētnieku algas nolemts paaugstināt pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ierosinājuma šā gada augustā.

Jau ziņots, ka šovasar Rīgā norisinājās labāko sētnieku un namu pārziņu apbalvošana, un čaklie darbinieki atzinuši, ka sētnieka darbs bieži vien netiek novērtēts un ir grūts, it īpaši ziemā.