Aizņēmuma procentu likme būs 0,8% plus RIGIBOR, līguma summa - nepilni 20 000 latu.

"Rīgas namu pārvaldnieks" 30.augustā izsludinājis iepirkumu par Kredītiestādes overdrafta piesaisti apgrozāmo līdzekļu papildināšanai, lai norēķinātos ar AS "Rīgas siltums". Konkurss noslēdzās 19.septembrī, un tajā saņemti trīs piedāvājumi - no AS "Swedbank", "DnB Nord" bankas, kā arī SEB bankas.

Iepirkuma priekšmets ir naudas resursu īstermiņa rezervēšana un izmantošana overdrafta formā 5 miljonu latu apmērā. Piešķirtos līdzekļus "Rīgas namu pārvaldnieks" izmantos atkarībā no tā finanšu situācijas, lai segtu rīdzinieku apkures parādus aptuveni 4,5 miljonu latu apjomā.

Galējais norēķinu termiņš noteikts 180 dienas kopš overdrafta piešķiršanas dienas, taču turpmākā sadarbība tiks precizēta, slēdzot līgumu ar "DnB Nord" banku.

Kā ziņots, "Rīgas namu pārvaldnieks" kredītprocentus par aizņēmumu rīdzinieku komunālo pakalpojumu segšanai neplāno iekļaut kopējos rēķinos kā maksa par apsaimniekošanu, bet gan ir iecerējis tos segt iekasētajām soda naudām.

"Nav tādu māju, kurās nemaksā pilnīgi visi, un mums ir jānodrošina, lai cilvēkiem tajās tiktu pieslēgts siltums, tāpēc aizņēmums brīvajā tirgū nodrošinās nepieciešamo naudas plūsmu. Tā nav saistīta ar apsaimniekošanas izdevumiem, bet gan ar konkrētu klientu darbību vai bezdarbību, tāpēc citiem klientiem tas nekādā gadījumā nebūs jāsedz," uzsvēra Leiškalns.

"Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajos namos rīdzinieku kopējie parādi par komunālajiem pakalpojumiem ir ap 20 miljoniem latu. No šīs summas aptuveni četri miljoni latu ir parāds par apkuri, vairāk nekā divi miljoni - par ūdeni, bet pārējo summu veido mazākas parādsaistības par citiem pakalpojumiem, no kuriem lielākās summas ir ap 200 000 latu.