Viņš norādīja, ka RD Audita un revīzijas pārvaldes pārbaude uzņēmumā "Rīgas Nami" par tās atstādināto valdes locekļu konstatētajām darbībām ar uzņēmuma brīvajiem līdzekļiem, kas draud ar 600 tūkstošu latu zaudējumiem noslēgšoties jau nākamnedēļ, un pēc iepazīšanās ar izmeklēšanas rezultātiem pašvaldība lems, vai vērsties tiesībsargājošajās iestādēs.

"Tas bija ārpus jebkuras sistēmas," par "Rīgas Namu" bijušo valdes locekļu rīcību teica Ušakovs.

Jautāts, vai šīs konstatētās darbības neliecinot par uzņēmumu valdes kompetences trūkumu, jo tie iecelti amatā pēc politiskās piederības, nevis izvēlēti atklātā konkursā, Ušakovs norādīja, ka "Rīgas Namiem" neesot bijušas problēmas ar saimniekošanu, bet gan saistībā ar konkrētiem darījumiem.

Jau vēstīts, ka Rīgas vicemērs un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Nami" kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks (GKR) atstādinājis uzņēmuma valdes locekļus un savus partijas biedrus Kārli Kavacu un Almeru Ludviku, jo radušās aizdomas, ka viņi "veikuši augsta riska finanšu darījumus", kas saistīti ar uzņēmuma rīcību ar brīvajiem līdzekļiem, tos konvertējot no latiem uz eiro un dolāriem, un atpakaļ, cerot uz uzņēmuma papildus peļņu līdz ar labvēlīgām valūtas kursa svārstībām. Šīs darbības notikušas, sadarbojoties ar uzņēmumu "Zeus", radot risku "Rīgas namiem" zaudēt 600 000 latu.

Šī naudas summa pašlaik esot arestēta, iepriekš ziņoja Latvijas Radio.

Patlaban iecelta "Rīgas Namu" pagaidu valde - valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda līdzšinējā Rīgas domes Īpašumu departamenta komercdarbības pārvaldes priekšniece Ilze Spūle, bet valdē darbojas Vineta Verika.