Noslēgtais sadarbības līgums paredz, ka Latvijas Mākslas akadēmijas studenti savas mācību programmas ietvaros izstrādā mākslinieciski augstvērtīgus, inovatīvus fasādes krāsojuma (apdares) projektus sešām Rīgas izglītības iestādēm.

Konceptuāli vienots fasāžu apdares risinājums ir jāizveido šodien klātienē apsekotajām Maskavas ielas izglītības iestādēm pie Daugavas promenādes – Rīgas 51. vidusskolai, Rīgas pirmskolas iestādei "Asniņš", Rīgas 193., 172. un 173. pirmsskolai. Kā arī Rīgas 59. pirmsskolai, kura atrodas Grostonas ielā 3. Studentu iesniegto projektu izvērtēšanu ir plānots veikt maija mēnesī un pēc tās labāko autoru projekti tiks realizēti uz iepriekšminēto pilsētas izglītības iestāžu fasādēm.

Oļegs Burovs: "Šodien klātienē apskatījāmies piecas izglītības iestādes, kuras ir būvētas pēc viena tipveida projekta un izvietotas pie Daugavas promenādes. Ceram ar jauno krāsojumu piešķirt kopēju un vienotu koncepciju šo ēku masīvam, lai tas kļūtu par Daugavas promenādes dominantēm, kas būtiski mainīs turpmāko mikrorajona raksturu un attīstību."

Aleksejs Naumovs: "Ar piedāvātajiem fasāžu apdaru risinājumiem vēlamies atdzīvināt pilsētvidi – mākslai ienākot pilsētā, darīt apkārtni pozitīvāku, krāsaināku un iedvesmojošāku gan bērniem un jauniešiem, gan visiem pilsētniekiem. Mūsu mērķis ir atrast labāko iespējamo noformējuma risinājumu katrai no ēkām, vienlaikus veidojot vienotu vizuālo identitāti."

Rīgas Domes Īpašuma departaments jau vairākus gadus mērķtiecīgi īsteno koncepciju: renovē pilsētas pašvaldības izglītības iestādes kā mikrorajona dominantes. Lielākā daļa šo iestāžu ēkas būvētas, balstoties uz 60. un 70. gadu tipveida projektiem, siltinot šī ēkas, tām iespējams piešķirt pievienoto vērtību – mākslinieciski augstvērtīgu dekoratīvo apdari, kas gan atsvaidzina apkārtesošo arhitektūru, gan uzsver izglītības iestādes saturisko un sabiedrisko nozīmi.

Īpašuma departamenta šī gada budžetā paredzēti līdzekļi 22 Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu ēku fasāžu renovācijai un siltināšanai.