Ielu mūzikas dienā piedalīsies vairāk nekā 70 grupas no visas Latvijas un īpaši viesi no Lietuvas, kuri pārstāvēs dažādus mūzikas stilus - klasiku, folkloru, popu, roku, pankroku, elektronisko mūziku, džezu, regeju, blūzu.

No plkst.14 līdz 21 ielu mūziku varēs baudīt Bastejkalnā, "Berga Bazāra" no plkst.17, Vaļņu, Kaļķu, Torņa, Tirgoņu un Audēju ielā, Zviedru vārtos un Kalnciema kvartālā. Kalnciema kvartālā paralēli norisināsies izgudrojumu festivāls "Dari pats" un tirdziņš. Noslēguma pasākumā ap plkst.21.30 mūziķa Intara Busuļa vadībā tiks kopīgi veidota improvizēta ritma simfonija, kurā noderēs jebkas, ar ko iespējams izveidot ritmu.

Ar detalizētu programmu var iepazīties mājaslapā "www.ielumuzika.lv", tāpat šodien drukātā veidā tā būs pieejama infocentros Bastejkalnā un "Coffee Inn" kafejnīcās. Šogad rīdzinieki īpaši tiek aicināti arī balsot par to grupu, kura klausītājiem un skatītājiem šķiet pati simpātiskākā - drukātajās programmās būs kupons, kuru var aizpildīt un nodot ielu mūzikas dienu koordinatoram.

Tikmēr pie Svētā Pētera baznīcas, Rātslaukumā un Doma laukumā no plkst.10 līdz 23 notiks Vecrīgas Hanzas tirgus.

Aktīvākie rīdzinieki varēs doties uz Uzvaras parku, kur pie sporta kompleksa "Arkādija" no plkst.10 līdz 18 notiks ekstrēmo sporta veidu sacensības. Savukārt plkst.13 laukumā pie Latvijas Nacionālās operas, Aspazijas bulvārī 3, sāksies 24 stundas ilgs diennakts basketbola maratons, kas nu jau ir tradicionālais Baltijā vērienīgākais brīvdabas basketbola pasākums. Tā dalībnieki ir divas komandas - Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji.

No plkst.12 līdz 18 Rīgas kanāla posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālās operas ēkai notiks kanāla regate, kas ir tradicionāls Rīgas pilsētas svētku un Ostas svētku pasākums. Šogad šajās karnevāliskajās sacensībās ar ūdens velosipēdiem piedalīsies un par tituliem "Ātrākais Kanālbraucējs", "Elegantākā Ekipāža", "Skumjais Ūdensmalējs" un "Preses Pīle" cīnīsies 30 Latvijā populāru uzņēmumu komandas. Īpaši šim notikumam par godu tiek izgatavoti jauni ūdens velosipēdi. Pasākuma apmeklētāji savukārt varēs izlocīt krāsainus papīra kuģīšus un pielīmēt pie īpašās sagatavotās sienas, lai veidotu kopīgu mozaīku.

Savukārt viens no efektīvākajiem pasākumiem šodien no plkst.12 līdz 17 norisināsies lidlaukā "Spilve", topošajā Aviācijas muzejā Daugavgrīvas ielā 140, kur labākie pasaules piloti demonstrēs aviošovu "Riga Freestyle Aerobatic Master Cup". No plkst.10 līdz 20 lidlaukā būs iespēja apskatīt Nacionālo bruņoto spēku militāro tehniku - helikopterus, apvidus automašīnas, glābšanas operāciju aprīkojumu, kā arī civilās aviācijas lidmašīnas un vērot lidmodeļu lidojumu paraugdemonstrējumus.