Viņa atgādināja, ka pašreizējais "Rīgas ūdens" tarifs ir spēkā kopš 2007.gada. "Mēs uzskatām, ka mums no sākuma ir jānodrošina pakalpojuma kvalitāte un tikai tad mēs varētu celt tarifu. Tādējādi mēs neprognozējam, ka mēs tarifu celsim 2013.gada sākumā. Mēs to sabalansēsim ar projektu realizācijas termiņiem. Kad būs pabeigta Daugavgrīvas attīrīšanas kompleksa rekonstrukcija, mēs varētu pārskatīt tarifu. Tas pats attiecas uz dzeramā ūdens ieguvi – vispirms mēs nodrošināsim tā kvalitāti un tikai tad domāsim par tarifiem," norādīja Kalniņa.

"Rīgas ūdens" vadītāja atzina, ka pašlaik ir grūti precīzi pateikt, kad tieši tarifi tiks pārskatīti, taču izskatās, ka tas varētu notikt 2014.gadā. "Tarifu mēs noteikti pārskatīsim, bet tas nebūs pārāk augsts," sacīja Kalniņa un piebilda, ka arī turpmāk uzņēmuma ūdens un kanalizācijas tarifs būs viens no zemākajiem Latvijā un Eiropā.

Viņa atturējās precīzāk prognozēt, kāds tarifa kāpums ir gaidāms. "Patlaban to nav iespējams prognozēt. Es varu vien pateikt, ka Latvijas līmenim tas būs ekonomiski pamatots un krietni labāks nekā Pierīgā," teica Kalniņa.

Pašlaik "Rīgas ūdens" dzeramā ūdens un kanalizācijas pakalpojumu tarifs ir 72 santīmi bez pievienotās vērtības nodokļa par vienu kubikmetru dzeramā ūdens un kanalizācijas notekūdeņu.