Inspekcijā norādīja, ka pārbaude sākta pēc portāla "Delfi" ziņas un fotogrāfijām, kurās redzami pie slimnīcas ēkas izmestie asins analīžu stobriņi.

Pārbaudē skaidros, kā un no kurienes asins analīžu stobriņi varētu būt nonākuši slimnīcas teritorijā, norādīja VI pārstāve Dace Vīksna, norādot, ka plašāku informāciju par notikušo varēs sniegt jaunnedēļ.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders portālam "Delfi" vien norādīja: situācija, kad ārstnieciskie atkritumi netiek apsaimniekoti (iznīcināti) atbilstoši noteiktajām prasībām, nav pieļaujama.

Jau ziņots, ka kāda iedzīvotāja portālam "Delfi" vēstīja, ka pagājušajās brīvdienās viņa pie Gaiļezera slimnīcas ēkas uzgājusi izmestus asins analīžu stobriņus. Uz dažiem stobriņiem bija iespējams izlasīt pacientu personīgos datus.

Portāls "Delfi" ceturtdien pēcpusdienā pārliecinājās, ka grāvī netālu no slimnīcas ēkas mētājas vairāk nekā 50 stobriņu ar asins analīzēm. Vairāki stobriņi bija saplēsti. Pacientu personīgos datus uz stobriņiem salasīt gan būtu grūti, uz viena bija salasāms kāds datums – 2010.gada 22.marts.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" darbinieki savākuši pie slimnīcas teritorijas izmētātos asins analīžu stobriņus, bet slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa uzsvēra, tie nav nākuši no slimnīcas.

Kārkliņa arī skaidroja, ka vieta, kur tie atrasti, nav slimnīcas teritorija, bet pieder privātpersonām. Viņa arī pastāstīja, ka tur nereti notiek dažādas nekārtības, piemēram, kūlas dedzināšana un jauniešu ālēšanās, nereti turp dodas arī policija, iztrenkājot kārtības traucētājus.