Foto galerija

Vietā, kur sliesies LU Akadēmiskais centrs, tiek nojauktas dārza mājiņas un cilvēki steidz izrakt iedēstītos augļu kokus un krūmus. Teritorijā dažādos diennakts laikos parādās automašīnas, kas piekabēs un bagāžas nodalījumos steidz kraut mazdārziņos atrodamos koka un metāla priekšmetus. Jau aizvesta lielākā daļa no teritorijai apkārt bijušā drāšu žoga.

Oficiāli ziņu par uzsāktajiem darbiem nav. LU direktors Atis Peičs, kurš varētu komentēt notiekošo, ir devies komandējumā, portālam "Delfi" paskaidroja LU.

Augusta sākumā ziņots, ka septiņu konceptuālo vīziju autori piedalīsies konkursa otrajā kārtā, lai izstrādātu metu LU Dabas un dzīvības zinātņu akadēmiskā centra ēkai. Žūrija iepriekš nolēma, ka otrajā kārtā piedalīsies septiņas LU Akadēmiskā centra metu koncepcijas, kuras ir ieguvušas augstāko novērtējumu: "UniverseCity", "Zīle", "KobronSkunste", AVA, "LU Open", "LU 0710" un LAPA.

Jau vēstīts, ka Torņakalna rajonā LU plāno izveidot modernu infrastruktūru ar kopējo platību 120 000 kvadrātmetri, kur atrastos ap 10 būvju, no kurām par Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem tiktu uzcelts Dabas un dzīvības zinātņu centrs un auditoriju korpuss.

Iepriekš plānots, ka Akadēmisko centru Torņakalnā varētu izbūvēt līdz 2023.gadam. Tā pirmo kārtu - Dabas un dzīvības zinātņu centru, kas izmaksās aptuveni 23 miljonus latu, iecerēts pabeigt līdz 2014.gada vidum.