Projektu paredzēts veikt divās kārtās līdz 2017.gada vidum, tostarp pirmajā kārtā – līdz 2016.gada vidum – sanācijas darbi tiks veikti 55 tūkstošos kvadrātmetru, bet otrajā – 22 tūkstošos kvadrātmetru. "Šis ir Latvijas un Šveices kopprojekts, kurā 85% izmaksu segs Šveice, bet atlikušos 15% – Rīga. Vēl projektā piedalās Rīgas brīvosta, kas apsaimnieko teritoriju, kurā veiks sanācijas darbus. Sākumā strādāsim ar teritorijas virsmu, bet pēc tam attīrīsim arī grunti," klāstīja Brangulis.

Projekta vadītājs arī sacīja, ka konkursa uzvarētājam – vides inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmumam "Venteko" – darbi bija jāsāk tuvākajā laikā, bet iepirkumā iesniegta sūdzība. "Ziemā bija paredzēts nodarboties ar projektēšanu un veikt pilotpētījumu, lai uzzinātu labāko darbu veikšanas metodiku, bet diemžēl esam saņēmuši sūdzību, un tagad par mēnesi vismaz vēl viss ievilksies," viņš paskaidroja.

Pēc Iepirkumu uzraudzības mājaslapā pieejamās informācijas, sūdzību iepirkuma konkursā 26.oktobrī iesniedza personu apvienība "Intergeo-R". Sūdzība jāizskata līdz 23.novembrim.

"Venteko" ir 1997.gadā dibināts uzņēmums. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 150 tūkstoši latu, un tas pieder Latvijas privātpersonai. Kompānija pērn strādāja ar 808,5 tūkstošu latu apgrozījumu un guva 79,7 tūkstošu latu peļņu.