Siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" otrdien publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem jūlijā, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 230 lati par tūkstots normālkubikmetriem. Līdz ar to siltumenerģijas tarifs ir pārsniedzis līdz šim maksimālo slieksni, kas fiksēts 2008.gada decembrī, kad tas bija 44,89 lati par megavatstundu (bez PVN). Arī tolaik dabasgāzes tirdzniecības cena bija 230 lati par tūkstots normālkubikmetriem.

Atsaucoties uz "Latvijas gāzes" paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena jūlijā un augustā saglabāsies 230 lati par tūkstots normālkubikmetriem, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena augustā un septembrī būs 45,42 lati par megavatstundu (bez PVN).

"Rīgas siltums" norāda - siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - 82% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas, tāpēc RS siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Latvijas Siltumuzņēmumu asociācijas valdes loceklis Andris Akermanis iepriekš pauda cerību, ka līdz jaunās apkures sezonas sākumam dabasgāzes cena un līdz ar to tarifi par siltumenerģiju samazināsies.