Smilšu īpašniekam – uzņēmumam "Juglas krasti" – visas krautnē esošās smiltis steidzamības kārtā jāizved līdz 20. decembrim, ievērojot vēl vairākus termiņus – līdz 19. oktobrim jāizved 40% no kopējā smilšu daudzuma, līdz 19. novembrim – 80%. Gadījumā, ja "Juglas krasti" šos nosacījumus neievēros, to izdarīs par RD līdzekļiem, pēc tam piedzenot tos no īpašniekiem, nolēmuši RD deputāti.

"Juglas krastiem" jāizved kopumā 38 215 kubikemtri smilšu.

Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka uzņēmums "Juglas krasti" bija apņēmies kaudzi aizvākt līdz šā gada jūlija beigām, taču, aizbildinoties ar birokrātijas līkločiem, darbus laikus nepabeidza.

Dažādas Rīgas pašvaldības institūcijas konstatējušas, ka smilšu kaudze ir brīvi pieejama un nav norobežota, lai nepieļautu nepiederošu personu piekļūšanu, to neapsaimnieko, un tas apdraud sabiedrisko drošību.

Tāpat smilšu kaudze degradē Rīgas pilsētas ainavu un rada negatīvu ietekmi uz vidi, jo smilšu krauja nav nostiprināta un apsegta, tādējādi vējš pūš smiltis atpakaļ Daugavā. Tādējādi gultne aizsērē un tiek bojātas blakus esošās inženierkomunikācijas, konstatējuši pašvaldības darbinieki.