Zaķis uzsvēra, ka "nepilnības ir nebūtiskas", bet tomēr tās traucē tramvaju pārvietošanos pa Rīgas ielām. Precīzas informācijas, kādas tieši nepilnības atklātas, Zaķis komentēt nevarēja. Šobrīd no Čehijas uz Rīgu ražotājs "Škoda" piegādājis deviņus zemās grīdas tramvajus, no kuriem pieci jau kursē.

"Rīgas Satiksmes" pārstāvis skaidroja, ka nepilnības atklātas tramvaju uzbūvē. Viņš uzsvēra, ka no vienas puses tas ir labi, jo biezā sniega sega palīdzējusi laikus atklāt šīs nepilnības un nu tās varēs atrisināt, netērējot nedz Rīgas domes, nedz "Rīgas Satiksmes" naudu.

Jau vēstīts, ka atbilstoši noslēgtajam līgumam līdz 2011.gada janvāra beigām RS saņems visus 20 zemās grīdas tramvajus, kuru kopējās izmaksas ir 52 miljoni eiro (36,5 miljoni latu).

RS pirmo zemās grīdas tramvaju prezentēja aprīļa vidū, savukārt pirmajā reisā tas devās 1.jūnijā. Pašlaik jaunie tramvaji kursē tikai vienā maršrutā - 6.tramvaja maršrutā (Stacijas laukums-Jugla). Tramvaji ir pasūtīti Čehijas uzņēmumam "Škoda Transportation s.r.o.".