Atkritumu apsaimniekošanas kompānijas "L&T" direktors Reinis Ceplis atzina, ka laika posms no Ziemassvētkiem līdz janvāra pirmajām dienām atkritumu izvedējiem nav bijis viegls. Viņš sacīja, ka ceturtdien gan situācija uzlabojusies un, neatsākoties snigšanai, atkritumu apsaimniekošanas kompānijas tiks galā ar tām uzticēto pienākumu.

Pēc Cepļa teiktā, atkritumu izvešanas kompāniju automašīnu lielo gabarītu dēļ automašīnas nereti nevar pārvietoties pa ceļu, kur sniegā sliedes iebrauktas tikai vieglajām automašīnām, problēmas sagādā arī privātās automašīnas, kas stāvēšanai novietotas ielu malās, tādējādi sašaurinot jau tā šauro un sniegoto brauktuvi.

Viņš informēja, ka sasnigušais sniegs nereti ir ieputinājis arī atkritumu konteinerus, kurus nevar pastumt un tādēļ strādniekiem tie ir jānes. Viens pilns konteiners sver vairāk nekā 100 kilogramu, un tas strādniekiem sagādā papildus rūpes, uzsvēra "L&T" direktors.

Ceplis minēja, ka šādas problēmas iepriekšējās dienās ir bijušas visā Rīgā, bet īpaši izteikti Dārziņos un Pārdaugavā, kā arī pie atsevišķām privātmājām.

"Tieši ceturtdien situācija iet uz labo pusi, mēs arī redzam, ka sniegs tiek vests ārā, un, ja neatsāks snigt, mēs tiksim galā," viņš piebilda.

Atkritumu kompānijas "Veolia vides serviss" rīkotājdirektors Andis Šķēle pavēstīja, ka šoziem, līdzīgi kā citus gadus, ziema atkritumu izvedējiem ir sagādājusi problēmas. Viņš minēja, ka ir ļoti dažādas situācijas, kā ziema sagādā problēmas atkritumu izvedējiem, - nereti atkritumu izvešanas automašīnas nevar tikt garām ielas malā stāvošai automašīnai, bieži jāsastopas arī ar netīrītiem ceļiem.

Arī Šķēle norādīja, ka izvedēji netiek klāt ieputinātajiem atkritumu konteineriem, sastopamas arī situācijas, ka sniegs pie atkritumu konteineriem ir notīrīts, bet notīrītajā vietā tieši pie konteineriem stāvēšanai novietota privātā automašīna un atkritumu izvedēji tik un tā netiek klāt atkritumu konteineriem.

Kompānijas pārstāvis informēja, ka "Veolia vides serviss" arī saņem sūdzības no iedzīvotājiem, ka atkritumi nav izvesti laikā. Savukārt atsevišķu privātmāju īpašnieki, pie kuriem atkritumu izvešanas automašīna nevar aizbraukt, sūdzībās norāda, ka kādas citas firmas atkritumu izvešanas automašīna blakus ielā ir varējusi iebraukt, savukārt "Veolia vides serviss" nevar, klāstīja Šķēle, piebilstot, ka arī atkritumu izvešanas automašīnām ir dažādi gabarīti un reizēm vienas kompānijas automašīna spēj iebraukt tur, kur otra nespēj.

Atkritumu apsaimniekotājs cenšas skaidrot iedzīvotājiem radušos situāciju un lūdz tos būt saprotošiem, viņš norādīja, atzīstot, ka turpmākajās dienās atkritumu izvedēji lielākās cerības saista ar autoceļu tīrītājiem.

Savukārt Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas (LASUA) valdes loceklis un izpilddirektors Armands Nikolajevs sacīja, ka neviens no asociācijas biedriem nav vērsies asociācija ar īpašām sūdzībām. Viņš piebilda, ka zināmā mērā problēmas noteikti ir, jo nereti iekšpagalmi Rīgā nav tīrīti un atkritumu izvedējiem ir grūti izbraukt šaurās ielas, kuras ir piesnigušas.

Jau vēstīts, ka snigšanas un puteņa dēļ pēdējā laikā bieži ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ir visā valsts teritorijā, tostarp Rīgā.