Gājiens sācies jau astoņos no rīta no Latvijas Universitātes galvenās ēkās Raiņa bulvārī 19. Brāļu kapos būs piemiņas brīdis un svētku uzrunas, kā arī ziedu nolikšana pie Mātes Latvijas tēla, informē korporāciju pārstāvis.

„18. novembrī mēs svinam vissvarīgāko dienu Latvijas vēsturē – dienu, kurā 94 gadus atpakaļ tika proklamēta brīva un neatkarīga Latvijas valsts. Mēs vēlam katram Latvijas iedzīvotājam savā sirdī sajust lepnumu un prieku par to, ka mums ir šī iespēja, būt noteicējiem savā zemē un novēlam visiem gaišus un priecīgus šos svētkus,” novēl Aigars Sproģis.

Prezidiju Konvents informē, ka šogad gājienā varētu piedalīties rekordliels dalībnieku skaits, iespējams, pārspējot 2011. gada rekordu, kad uz Brāļu kapiem devās 1379 cilvēki.

Latvijā ir 23 studentu un 13 studenšu korporācijas. Vecākā pastāvošā latviešu korporācija tika dibināta tālajā 1870. gadā. Studentu korporāciju pārstāvji aktīvi piedalījušies Latvijas Republikas dibināšanā, veidošanā un aizstāvēšanā abos pasaules karos un Brīvības cīņās, norāda Prezidiju Konvents.