Tādējādi "Rīgas namu pārvaldnieks" gatavojas nodrošināt godprātīgo maksātāju tiesības saņemt pakalpojumu, lai kaimiņu parādu dēļ mājai nebūtu jāatslēdz apkure.

Kā ziņots, "Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajos namos rīdzinieku kopējie parādi par komunālajiem pakalpojumiem ir ap 20 miljoniem latu. No šīs summas aptuveni četri miljoni latu ir parāds par apkuri, vairāk kā divi miljoni - par ūdeni, bet pārējo summu veido mazākas parādsaistības par citiem pakalpojumiem, no kuriem lielākās summas ir ap 200 000 latu, pastāstīja "Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns.

Lai norēķinātos ar AS "Rīgas siltums", uzņēmums 30.augustā izsludinājis iepirkumu par Kredītiestādes overdrafta piesaisti apgrozāmo līdzekļu papildināšanai. Konkurss noslēdzās 19.septembrī un tajā saņemti trīs piedāvājumi - no AS "Swedbank", "DnB Nord" bankas, kā arī SEB bankas.

Iepirkuma priekšmets ir naudas resursu īstermiņa rezervēšana un izmantošana overdrafta formā 5 miljonu latu apmērā. Piešķirtos līdzekļus "Rīgas namu pārvaldnieks" izmantos atkarībā no tā finanšu situācijas. Galējais norēķinu termiņš noteikts 180 dienas kopš overdrafta piešķiršanas dienas.

Pasūtītāja plānotā kredītiestādes finanšu pakalpojuma līgumcena ir līdz 20 000 latu, ieskaitot noformēšanas un komisijas maksu.

Līguma slēgšanas tiesības tiks piešķirtas tai bankai, kuras piedāvājums atbilstoši iepirkuma noteikumu prasībām būs izteicis saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.