Darba grupa arī lēma, ka nepieciešams novērst Rīgas pilsētas arhitektu biroja kompetences dublēšanos ar Pilsētas attīstības departamentu un Rīgas pilsētas būvvaldi, informē domes Sabiedrisko attiecību departaments.

Pilsētas arhitektu birojam turpmāk ir arī savas kompetences robežās jāsniedz pakalpojumi pašvaldībai, valsts pārvaldes iestādēm un privātpersonām projektu īstenošanas procesā, izvērtējot arhitektūras kvalitāti, kā arī jāpiedalās Rīgas arhitektūras sasniegumu un vērtību popularizēšanā, uzskata darba grupa.

Konkursā uz pilsētas arhitekta biroja vadītāju vietu pretendentiem tiks izvirzītas prasības – akadēmiskā augstākā izglītība arhitektūrā, pieredze administratīvā amatā, izpratne par arhitektūras nozari, labas zināšanas par šīs jomas normatīvo regulējumu, labas svešvalodu zināšanas un starptautiskas sadarbības pieredze un citas, informē dome.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais biroja vadītājs Jānis Dripe par Rīgas galveno arhitektu strādāja kopš 2006. gada februāra. Taču februāra izskaņā Dripe saņēma Rīgas mēra parakstītu vēstuli par darba līguma nepagarināšanu. Aicinājumu tomēr pagarināt līgumu ar Dripi vēlāk izteica kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), taču līgums tā arī nav pagarināts un biroja nākotne līdz šim bija neskaidra.