Ušakovs paudis, ka VK vajadzētu analizēt argumentāciju, ar kuru tika izbeigts kriminālprocess Dienvidu tilta būvniecības lietā, un izvērtēt iespēju pārsūdzēt šo lēmumu.

Vēstīts, nesaskatot noziedzīga nodarījuma sastāvu, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izbeigusi 2009.gada pavasarī sākto kriminālprocesu Dienvidu tilta būvniecības lietā. To intervijā aģentūrai BNS pastāstīja ekonomikas policijas priekšnieks Gatis Gudermanis. Viņš sacīja, ka kriminālprocess bija par valsts amatpersonu darbībām, kas pārsniedz piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, taču aprīlī pieņemts lēmums par tā izbeigšanu, jo "mēs neieguvām apstiprinājumu tam, ka šo personu darbībās ir noziedzīga nodarījuma sastāvs".

2009.gada aprīlī kriminālprocess pēc Valsts kontroles materiālu saņemšanas tika sākts par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkumu organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību laika posmā no 2002.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.septembrim.

Valsts kontrole iepriekš informēja, ka Rīgas pilsētas pašvaldības neprasmīgas projektu vadības un neekonomiskas rīcības dēļ Dienvidu tilta būvniecības izmaksas no plānotajiem 108,84 miljoniem latu (pirmajai kārtai - 64,79 miljoni latu, otrajai kārtai - 44,05 miljoni latu) kopumā ir pieaugušas līdz 570,14 miljoniem latu.