Viņš uzsvēra, ka domai nav iemesla neatļaut praidu, lai gan pašvaldība varētu piedāvāt rīkotājiem izvēlēties citu vietu, nevis Vērmanes dārzu, kā to vēlas pasākuma rīkotāji – biedrība "Mozaīka".

Taču, ja biedrība vēlēsies pasākumu rīkot tieši Vērmanes dārzā, Ušakovs neredz iemeslu atteikumam.

Jau vēstīts, ka iepriekš Rīgas domnieks, mācītājs un biedrības "No pride" aktīvists Jānis Šmits paudis, ka praids Rīgā nav pieļaujams, "jo tas ir pretrunā ar sabiedrības interesēm un tiesībām uz "morāli tīru vidi". Viņš uzskata, ka šo pasākumu varētu arī aizliegt, jo "mūsu sabiedrībā ir pietiekoši daudz tradicionālo vērtību piekritēju arī likumdevēju un tiesībsargu vidū".

Savukārt vicemērs Andris Ameriks neatbalsta pieteikto gājienu pa Rīgas ielām, norādot, ka tā vietā varētu rīkot tikai slēgtu pasākumu Vērmanes dārzā.

"Mozaīka" Rīgas domē iesniegusi pieteikumu šā gada 2.jūnijā rīkot gājienu un sapulci, lai svinētu sabiedrības daudzveidību, pievērstu uzmanību seksuālo minoritāšu stāvoklim Latvijā, kā arī pieprasītu vienlīdzīgas tiesības visām sabiedrības grupām, piemēram, veicot izmaiņas partnerattiecību likumā un dodot tiesības Latvijā reģistrēt viendzimuma partnerattiecības.

Plānots, ka "Mozaīka" 2.jūnijā plkst.13 pulcēsies pie nama Ģertrūdes ielā 33, savukārt plkst.14 pasākuma dalībnieki dosies gājienā pa Ģertrūdes ielu līdz Tērbatas ielai, tālāk - līdz Elizabetes ielai, pa Elizabetes ielu līdz Krišjāņa Barona ielas krustojumam pie ieejas Vērmanes dārzā. Pasākums turpināsies Vērmanes dārzā, kur pie estrādes notiks sapulce.

Rīgas domē pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, taču par tā atļaušanu vai aizliegšanu pašvaldība lems, kad tuvosies tā norises laiks.