Žurnāls pirmdien vēsta, ka Ušakovs esot nemierā ar šī gada septembra numurā Ozoliņa uzrakstīto komentāru ”Dinozauru dumpis", kurā komentētājs paudis - valdības krīze būtu izdevīga ” Saskaņas centram, kas Ušakova kleptokrātu Rīgas domi pirms pašvaldību vēlēšanām arvien vairāk pozicionē kā alternatīvu valsts valdībai". Mērs salīdzinājumu ar kleptokrātu uzsvēris kā aizskārumu. Žurnāls skaidro, ka vārds ”kleptokrātija" ir valdošās varas korupcijas veids, kad pie varas esošie palielina personīgo labklājību uz valsts resursu rēķina, bieži izliekoties par plašas sabiedrības labdariem un pakalpojumu sniedzējiem.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā portāls ”Delfi” noskaidrojis, ka 22.oktobrī tiesnese Velga Gailīte ir pieņēmusi prasību, ierosinot lietu. Atbildētāji lietā ir Ozoliņš uz žurnāla izdevējs – AS ”Cits medijs”. Ušakovs no atbildētājiem vēlas piedzīt morālo un materiālo kompensāciju, ko novērtējis 10 000 latu apmērā.

Rīgas domes priekšsēdētāja pārstāve Anna Kononova portālam ”Delfi” paskaidroja, ka ”prasību iesniegusi privātpersona Nils Ušakovs”. Tiesai tiek lūgts atzīt par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu žurnālā publicētā žurnālista Ozoliņa rakstā ”Dinozauru dumpis” ietverto frāzi - ”Ušakova kleptokrātu Rīgas domi”. Ušakovs vēlas ne tikai kompensāciju, bet arī teiktā atsaukumu un atvainošanos.

"Esmu izbrīnīta, ka amatpersonai, kas iepriekš pat strādājusi žurnālistikā, nav izpratnes par vārda brīvību un tā iesūdz mediju tiesā par viedokli,” žurnālā ”Ir” komentējusi tā galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Kad tiesa skatīs šo lietu, pagaidām nav zināms.