Intervijā no klīnikas Berlīnē viņš otrdien LNT norādīja, ka ar veselību kļūst labāk, un pauda cerību, ka jau drīz varēs atgriezties darbā.

"Ar veselību, paldies Dievam, ir labāk. Šodien sāksies rehabilitācija - ceru, ka tā nebūs ilgāka par divām nedēļām un attiecīgi varēšu pēc iespējas ātrāk atgriezties darbā, jo ir daudz kas jādara," sēžot pie slimnīcas gultas, mazliet sagurušā balsī sacīja Rīgas mērs.

Viņš pateicās visiem atbalstītājiem gan par morālo, gan materiālo palīdzību. "Bez šī atbalsta es te nesēdētu un par darbu nerunātu," teica Ušakovs.

Mēneša laikā viņš zaudējis 10 kilogramus. Lai gan sākotnēji pastāvējušas bažas par aknu transplantācijas nepieciešamību, pašlaik to darbība ir stabilizējusies. Lēnām uzlabojas arī nieru funkcijas.

Viņš novēlēja visiem priecīgus Jāņus un aicināja iedzīvotājus svinēt Rīgā, Daugavmalā. Pats Rīgas mērs gan Latvijā varētu atgriezties tikai jūlija sākumā.

Jau vēstīts, ka Ušakovs pēc sabrukšanas "Nordea" Rīgas maratona laikā, piedaloties pusmaratona distancē, ārstējas Vācijas klīnikā.

Berlīnes klīnikā politiķis tika nogādāts 24.maijā, jo pārkaršanas sindroma dēļ bija cietusi viņa iekšējo orgānu sistēma un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ieteica pārvest viņu turpmākai ārstēšanai uz ārzemēm, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu slimību ārstēšanā.
Kopumā pēc Rīgas maratona slimnīcā nonāca 15 cilvēki.