Ušakovs prasa auditēt 'Ceļu pārvaldes' garantiju līgumu ar 'Citadeli'

Ušakovs prasa auditēt 'Ceļu pārvaldes' garantiju līgumu ar 'Citadeli'
Foto: DELFI
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pieprasījis nekavējoties sasaukt AS "Ceļu pārvalde" akcionāru ārkārtas sapulci, darba kārtībā iekļaujot jautājumu par akciju sabiedrības iekšējās revīzijas (audita) veikšanu, informē mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Viņa skaidro, ka pieprasījums ir izdarīts, pamatojoties uz Rīgas pašvaldībā saņemto informāciju par "Ceļu pārvaldes" noslēgto līgumu ar banku "Citadele" par bankas garantiju izsniegšanu, ieķīlājot akciju sabiedrības nekustamos īpašumus un saimnieciskai darbībai nepieciešamo tehniku, un faktoringa līgumu ar SIA "Citadele līzings un faktorings", ieķīlājot sabiedrības krājumus un prasījuma tiesības.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā, kas uzsākts saistībā ar kukuļošanu AS "Ceļu pārvalde", aizturējis četras personas. 11.oktobra vakarā KNAB veica kratīšanu uzņēmumā, un aizturētas arī četras personas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukulis 10 500 latu apmērā nodots ar vairāku personu starpniecību, un tas bija paredzēts par līguma noslēgšanu un pasūtījuma izpildi viena konkrēta apakšuzņēmēja interesēs, informē birojā.

KNAB norāda, ka iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai biroja izmeklētājs atzītu četras aizturētās personas par aizdomās turētām vairāku noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un atbalstīšanā, proti, starpniecībā kukuļošanā, krāpšanā lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā lielā apmērā.

Savukārt viena "Ceļu pārvaldes" amatpersona ir atzīta par personu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un kukuļņemšanu.

Kriminālprocesā iesaistītajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Plašāku informāciju patlaban KNAB nesniedz.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka KNAB veicis kratīšanu ceļu būves un uzturēšanas uzņēmumā "Ceļu pārvalde", kura lielākais īpašnieks ir Rīgas pašvaldība. "Ceļu pārvalde" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem.

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!
Lasi vēl
'Ceļu pārvaldes' kukuļošanas lietā aizturētas četras amatpersonas
'Ceļu  pārvaldes' kukuļošanas lietā aizturētas četras amatpersonas
KNAB veicis kratīšanu ceļu būves uzņēmumā 'Ceļu pārvalde '
KNAB veicis kratīšanu ceļu  būves uzņēmumā 'Ceļu  pārvalde '
'Ceļu pārvaldes' mazākuma akcionārs sūdzas opozīcijai par naudas izšķērdēšanu
'Ceļu  pārvaldes' mazākuma akcionārs sūdzas opozīcijai par naudas izšķērdēšanu
Reklāma
Arhīvs