Ušakovs: Rīga atpaliek siltināšanā pārāk lielo māju dēļ

www.DELFI.lv | 
Ušakovs: Rīga atpaliek siltināšanā pārāk lielo māju dēļ
Foto: Rīgas dome
Rīga atpaliek māju siltināšanas iespējas izmantošanā, jo lielajās galvaspilsētas daudzdzīvokļu mājās iedzīvotāji nespēj vienoties par kredītu ņemšanu, kas nepieciešami, lai līdzfinansētu 50% siltināšanas izmaksu, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Galvaspilsētas domes priekšsēdētājs skaidroja, ka Rīgas lielajās daudzdzīvokļu mājās, kur reizumis ir līdz pat 110 dzīvokļiem un cilvēki viens otru nepazīst, ir grūti sasaukt iedzīvotājus uz kopsapulci, kur nu vēl vienoties par kopīga kredīta ņemšanu. Ušakovs atgādināja, ka māju siltināšanā 50% finansē no valsts budžeta vai Eiropas Savienības līdzekļiem, bet atlikušo daļu jāiegulda iedzīvotājiem pašiem.

Rīgas mērs informēja, ka pēc vienotā Rīgas pašvaldības ēku apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" izveidošanas ir sākusies zināma aktivitāte šajā jomā un pašlaik "50 mājas stāv rindā, lai no pavasara sāktu procesu".

Ušakovs pauda cerību, ka šogad izdosies "pāris mājas paveikt", lai būtu paraugs, un "tad 2013.gadā process varētu aiziet".

Jau ziņots, ka gandrīz triju gadu laikā, kopš daudzdzīvokļu māju siltināšanai pieejams Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējums, ne pašvaldības kapitālsabiedrība "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), ne līdz tam pastāvošie 15 pašvaldības apsaimniekotāji nav veikuši nevienas daudzdzīvokļu mājas siltināšanu, otrdien vēstīja laikraksts "Diena".

Rīgā ar ES fondu līdzfinansējumu pašlaik ir pabeigta 12 māju siltināšana, bet noslēgto līgumu skaits kopumā ir 31. No tiem lielāko daļu namu apsaimnieko dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības un tikai vienā gadījumā līgums bija slēgts ar RNP, kura pārvaldīšanā ir vairāk nekā 60% galvaspilsētas namu un gada apgrozījums pērn bijis 34 miljoni latu, vēsta laikraksts.

www.DELFI.lv
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!
Reklāma
Arhīvs