"Latvijas vārds ir dzirdams kopš 20.gadsimta un cilvēkiem asociējas ar krīzi, konsolidāciju, iekšzemes kopprodukta kritumu, bet Rīga no tā ir brīva,"  sacīja Ušakovs, norādot, ka Rīgas tēls tās viesiem veidojas krietni pozitīvāks.

Kā ziņots, šodien Maskavā tirdzniecības tīkla "Alije parusa" veikalā "Begovaja", Horoševskajas šosejā 6, atklāts Rīgā un Latvijā ražotu pārtikas preču stends "Rižskij dvorik". Tas ir jau otrais stends "Rižskij dvorik" tirdzniecības tīklā "Alije parusa".

Pirmais "Rižskij dvorik" stends Maskavā tirdzniecības centrā "Ščuka" kopš pagājušā gada darbojas ar labiem panākumiem un pieaug arī to Latvijas ražotāju skaits, kas ir pārstāvēti "Rižskij dvorik" stendos.

Kaut arī otrais stends ir nedaudz mazāks nekā pirmais, latviešu uzņēmējiem tas ir daudz nozīmīgāks, jo atrodas apmeklētākā tirdzniecības vietā. Ušakovs pastāstīja, ka līdzīgu projektu tuvākajā nākotnē varētu īstenot arī Pleskavā, kur nākamgad uz Rīgas šosejas plānots atvērt tirdzniecības centru "Rīga grand mol". "Būtu tikai loģiski, ja arī tur atrastos viens "Rižskij dvorik"," piebilda Rīgas mērs, norādot, ka idejai aktīvu atbalstu paudis arī pilsētas gubernators.

"Lai veicinātu "Rižskij dvorik" panākumus, Rīgas domes uzdevums ir nodrošināt pozitīvu Rīgas tēlu, jo konkurence ir milzīga. Maskavā un Krievijas reģionos Rīgas tēls ir labs gan reklāmas, gan vizīšu dēļ, arī krievu tūristiem pēc viesošanās pie mums rodas labs iespaids. Līdz ar to Krievijas iedzīvotāji ir gatavi pirkt produktus ar Rīgas vārdu un Latvijas uzņēmējiem ir iespēja to izmantot," sacīja Ušakovs.

Vienlaikus Rīgas mērs uzsvēra, ka Krievijas tirdzniecības centri ir nopietna līmeņa partneri, tāpēc tiem ir jānodrošina regulāra piegāde un augsta kvalitāte.

Projektu "Rižskij dvorik" realizē tirdzniecības tīkls "Alije parusa" un uzņēmumu grupa "PIR", kā arī Latvijas un Krievijas kopuzņēmums "Assol un partneri", kas latviešu uzņēmējiem palīdz kārtot formalitātes un nepieciešamos sertifikātus Krievijā.

"Rižskij dvorik" veidotāji Maskavā uzsvēra, ka ir būtiski uzlabot piegādes ātrumu. Latvijas piena produkti ir vieni no pieprasītākajiem, tāpēc būtu jārod veids, kā tos gana regulāri un ātri piegādāt.

Specializētajos tirdzniecības stendos pircējiem tiks piedāvāti Rīgā un Latvijā ražoti pārtikas produkti no AS "Rīgas piena kombināts", AS "Valmieras piens", SIA "Trikātas Siers", SIA "Grāvendāle", SIA "Lāču maize", SIA "Saldus Pārtikas kombināts", SIA "Simeks", SIA "Venden", SIA "Royal berry", SIA "Karaliskie kārumi", SIA "Rickberry", SIA "Latteps Ecofood", SIA "Emīls Gustavs šokolāde", SIA "Kolumbija", SIA "Brīvais vilnis", SIA "Randa", SIA "Sabiedrība IMS", AS "Latfood", SIA "Spilva", SIA "Pure food", SIA "Dimdiņi", AS "Latvijas balzāms", SIA "Pure Chocolate" un citi. Drīzumā plānots sortimentu vēl paplašināt ar SIA "Tukuma piens" un citu ražotāju produkciju.