"Tunelis un skvērs atrodas pašā pilsētas centrā, šīs vietas ir pirmais, ko ierauga Rīgas viesi, kas atbraukuši pie mums ar vilcienu vai autobusu. Tepat netālu atrodas Operas nams, tirdzniecības centri. Līdz vasaras vidum šī Rīgas daļa ir jāsaved kārtībā," Ušakova sacīto citē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Vitālijs Reinbahs informēja, ka tuneļa galveno nesošo konstrukciju – sienu, kolonnu un pārseguma - tehniskais stāvoklis no to stiprības un noturības viedokļa ir apmierinošs. Nav vērojamas konstrukcijas nosvēršanās, nosēšanās, plaisas vai citas deformācijas, kas liecinātu par tuneļa vispārējo noturības pazemināšanos.

Tomēr tunelī grīdas flīzes ilgstošas ekspluatācijas laikā ir nolietojušās un kļuvušas slidenas, tāpēc nepieciešama to nomaiņa, kā arī virszemes parapetu (apmaļu) remonts un griestu krāsošana. Daļēji tuneļa remontdarbi tika veikti jau pagājušajā rudenī, taču visu minēto darbu pabeigšanai nepieciešami papildus apmēram 88 tūkstoši latu.

Savukārt kanālmalā, Radio ielā 1, iežogotā teritorijā atrodas kādreizējā dārznieka māja, kas būvēta 19. gs. Ēkas kopējā platība ir 50 kvadrātmetri, precīzs būvēšanas gads nav zināms. Ēka pirms kāda laika pārcietusi ugunsgrēku, izdegusi nama iekšpuse un jumts. Pēc nama apskates N.Ušakovs uzdeva SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājam Aivaram Tauriņam organizēt ēkas atjaunošanu. Uzņēmumam jāveic arī skvēra tālāka labiekārtošana – jārestaurē soliņi, jāatjauno gājēju celiņi, kā arī, sadarbībā ar aģentūru "Rīgas gaisma", jāierīko jauna apgaismojuma infrastruktūra. Nepieciešamās summas tiks precizētas pēc iepirkuma procedūras.