Izpilddirektors arī atgādina, ka lentu novilkšana gar ēkām, kurām nav tīrīti jumti, ir tikai īslaicīgs risinājums. "Daļa namu apsaimniekotāju, īpaši pilsētas centrā, uzskata, ka ar to pietiek. Nē, lentas jānovelk tikai jumta tīrīšanas laikā vai līdz brīdim, kamēr atbrauc tīrītāji. Tās nekādā gadījumā neļaus izvairīties no administratīvā soda," saka Radzevičs.

Pēdējo trīs nedēļu laikā pašvaldības policija un pilsētas administratīvās inspekcijas uzrakstījušas apmēram 600 protokolus, kuros fiksēti pārkāpumi par laicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem. Vairāk nekā 100 īpašnieki brīdināti telefoniski. Pēdējās nedēļas laikā konstatēti 233 pārkāpumi, apmēram trešdaļa no tiem par laicīgi nenotīrītiem jumtiem. Savukārt pašvaldības policija saņēmusi informāciju par 15 gūtajām traumām laicīgi nenotīrītu ietvju dēļ. Pārkāpumi apstiprināti un lietvedība turpinās gan tikai piecos gadījumos.

Izpilddirektors arī atgādina, ka gadījumā, ja iedzīvotāji gūst traumas vai viņiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai ēku jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskajā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo konkrētai pilsētas rajona izpilddirekcijas administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot pamatu eventuālai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā.

Normatīvajos aktos noteiktais sods par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma ir līdz 250 latiem fiziskām personām, bet juridiskām personām tas var sasniegt 1000 latus.