""Latvenergo" tarifu politika ved pie tā, ka var ciest visi rīdzinieki, un ir jāmeklē iespēja iepirkt lētāku elektroenerģiju. Pirmām kārtām tas attiecas uz uzņēmumiem "Rīgas satiksme", kas nodrošina tramvaju un trolejbusu pārvadājumus, un "Rīgas gaisma", kas nodrošina apgaismojumu pilsētā," norāda Ušakovs.

Saskaņā ar Rīgas domes Labklājības departamenta datiem, elektroenerģijas tarifu kāpums ietekmēs arī daudzus trūcīgos rīdziniekus, un papildus sociālajiem pabalstiem pašvaldībai būs jāpiešķir līdz pat 300 000 latu.

Kononova atgādina, ka Rīgas pašvaldības AS "Rīgas centrāltirgus" jau kopš pagājušā gada iegādājas elektrību no Igaunijas valsts energokoncerna "Eesti Energia" meitasuzņēmuma Latvijā "Enefit", kas uzvarēja konkursā un piegādā par 10% lētāku elektroenerģiju.

Jau vēstīts, ka sabiedrisko pakalpojumu regulators februāra vidū apstiprināja jaunos Ļatvenergo" tarifus, kas paredz, ka "Latvenergo" elektroenerģijas gala tarifs patērētājiem no 1.aprīļa pieaugs par 21%. Uzņēmums gan sola, ka jaunie tarifi neskars 61% "Latvenergo" klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kilovatstundām (kWh). No 1.aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais starta tarifs – 0,0825 lati (Ls)/kWh. Savukārt no 1201 kWh tiks piemērots pamata tarifs - 0,1074 Ls/kWh.

Savukārt juridiskām personām tarifa izmaiņas ir atkarīgas no vairākiem faktoriem - pieslēguma sprieguma pakāpes, izvēlētā tarifa un patēriņa.

Pēdējo reizi elektrības tarifi Latvijā mainījās 2008.gada 1.aprīlī, elektrībai iedzīvotājiem sadārdzinoties par 39,2%, bet uzņēmumiem - vidēji par 36%. Pašreiz iedzīvotājiem elektrības tarifs ir 8,25 santīmi par kilovatstundu.