Ap plkst.19 Uzvaras parkā bija pulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēku.

Uz skatuves, kas uzcelta nedaudz sāņus no pieminekļa, joprojām uzstājas dejotāju un instrumentālie ansambļi. Iestājoties vakaram, arī priekšnesumi kļuvuši lustīgāki. Koncerts turpināsies līdz plkst.22.

Cilvēki drūzmējas pie teltīm, kur var nopirkt šašliku, desiņas, dažādas citas uzkodas un dzērienus, kā arī cukurvati un spīdīgus, krāsainus balonus, par kuriem gan interese ir mazāka.

Latvijas antifašistiskas komitejas teltī tiek dalītas oranži melnās Georga lentītes, kuras atnākušie ļaudis labprāt piesprauž sev pie apģērba.

Dažviet parkā sastopami arī cilvēki, kuri dala sarkanus papīra karodziņus ar 9.maija - Uzvaras dienas - simboliku.

Vakara vadītāji no skatuves aicina cilvēkus nepiegružot parka teritoriju un nelietot alkoholu. Kā novēroja aģentūra LETA, manāmi iereibuši ļaudis parkā nav sastopami.

Valsts un pašvaldības policisti kā arī privātās apsardzes firmas darbinieki turpina dežūrēt pasākuma norises vietā, taču viņu skaits dažu stundu laikā nav būtiski pieaudzis. Blakus Uzvaras parkam, Uzvaras bulvārī, patrulē arī Valsts policijas darbinieki, kuri vajadzības gadījumā regulē satiksmi.

Dodoties uz Uzvaras parku no centra, skvērā iepretim "Zelta boulingam" var nopirkt puķes. Lai gan rindās pēc tiem cilvēki nestāv, Uzvaras parka pieminekļa pakājē ir nolikts ļoti daudz ziedu.

Sastrēgumi Uzvaras parka apkārtnē joprojām neveidojas, vienīgi ap plkst.19:00, kā jau ierasts, satiksmes plūsma bija nedaudz palēnināta, braucot pār Akmens tiltu virzienā uz Pārdaugavu, taču jau pie Slokas ielas transportlīdzekļi izretinājās.

8. maijā visā Latvijā tiek svinēta Nacisma sagrāves diena, kā arī tiek pieminēti Otrā pasaules kara upuri. Eiropā un kopš 1995.gada oficiāli arī Latvijā 8.maijā tiek svinētas Otrā pasaules kara beigas. Vienlaikus Latvijā svētku pasākumi tiek organizēti arī 9.maijā jeb Uzvaras dienā, kas iekļauta Krievijas svētku dienu kalendārā.

Nedēļu pirms zīmīgajiem datumiem ar publisku aicinājumu visiem Latvijas kara veterāniem pieminēt nacisma un komunisma upurus 8.maijā Brāļu kapos klajā nācis Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš vēlas, lai Latvijā 8.maijs, kas Eiropā un ASV jau kopš 1945.gada tiek svinēta kā sabiedroto uzvara pār nacionālsociālistisko Vāciju, netiktu izmantots sabiedrības grupu konfrontēšanai, bet gan veicinātu izlīgumu starp dažādās pusēs karojošajiem.

Prezidents uzskata: 8.maijam jākalpo ne tikai piemiņai, bet arī daudz tālejošākam mērķim - sociālā sabiedrības izlīguma veicināšanai, jo pretējā gadījumā vairāk nekā pusgadsimtu ilgā laika posmā pēc cilvēces lielākās traģēdijas nebūs apgūta nopietnākā no Otrā pasaules kara mācībām. "Mēs nebūsim darījuši visu iespējamo, lai konfrontācijai, naidam un atriebībai, ko uz totalitāru lielvaru ideoloģijas pamatiem joprojām vēlas reanimēt atsevišķi radikālie grupējumi, mūsu sabiedrībā vairs nebūtu dzirdīgu ausu un kaismīgu piekritēju," sacīja Bērziņš.