Fonds plāno restaurēt Noslēdzošās sienas kreiso pusi ar heraldiskajiem tēliem Zemgali un Kurzemi, labo pusi ar tēliem Vidzemi un Latgali, kā arī Mātes Latvijas ansambļa elementus sienas centrālajā daļā. Restaurācijas darbus plānots pabeigt 5 - 6 gadu laikā līdz 2018.gadam un to kopējās izmaksas tiek lēstas 400 000 latu apjomā.

Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fonda aicinājumam pašvaldībām atbalstīt pilsētu ģerboņu galerijas atjaunošanu Rīgas Brāļu kapu Noslēdzošajā sienā no 60 pašvaldībām septiņas - Jelgava, Liepāja, Daugavpil, Tukums, Ogre, Limbaži un Alūksne - jau ieskaitījušas dotāciju fondam. Jūrmalas un vairāku citu pilsētu pašvaldības informējušas, ka dotācijas tiks piešķirtas pēc pilnas izmaksu tāmes iesniegšanas, kas tiks izdarīts pēc būvprojekta akceptēšanas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā un Rīgas Pieminekļu aģentūrā. Katra pilsētas ģerboņa atjaunošana izmaksā 1000 latu. Kopumā tiks restaurēti 60 pilsētu ģerboņi.

Plānots, ka restaurācijas darbus veiks kompānija "Re &Re", ar ko Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fondam jau iepriekš ir bijusi veiksmīga sadarbība žoga izbūvē, kas atdala Meža kapus no Rīgas Brāļu kapiem. "Re&Re" iepriekš ir arī sponsorējis Rīgas Brāļu kapu atsevišķus restaurācijas darbus.

Noslēdzošās sienas pilsētu ģerboņu galerija izveidota 1930. – 1936.gadā, un ģerboņi izgatavoti un uzstādīti par pašvaldību ziedotiem līdzekļiem, kas savākti pēc Lāčplēša kara ordeņa kavaliera un kara ministra ģenerāļa Jāņa Baloža 1935.gada aicinājuma.

Noslēdzošās sienas kopējais garums ir 60 metri, augstums - 9 metri. Mātes Latvijas tēls paceļas 18 metru augstumā virs zemes. Jārestaurē ir arī viss priekšlaukums.