VVD norādīja, ka dienests ļāvis uzņēmumam atsākt darbu pēc tam, kad saņēmis no kompānijas plānu ar virkni pasākumiem smaku mazināšanai Sarkandaugavas apkaimē.

Piemēram, uzņēmums regulāri informēšot VVD par pārkraujamiem naftas produktiem, lai gaisa piesārņojuma gadījumā varētu konstatēt, vai smakošanā vainīgs ir "Man – Tess" vai kāds cits ostā strādājošs uzņēmums. Tāpat "Man – Tess" apņēmies vēzi izraisošā benzola saturošo produktu pārkraušanu novirzīt no Tvaika ielas uz Kundziņsalu un citu.

Prasība, ka uzņēmumam līdz 30.septembrim jāiesniedz VVD piesārņojošo vielu emisiju limitu projekta plāns, paliek spēkā, norādīja dienestā.

Jau ziņots, ka VVD pagājušajā piektdienā nolēma apturēt Rīgas ostas termināļa "Man - Tess" darbību Rīgā, Kundziņsalā, aizliedzot tam jebkādas darbības ar naftas produktiem un ķīmiskām vielām. Termināļa darbība apturēta, jo uzņēmums atkārtoti pārkāpis normatīvajos aktos noteiktās vides prasības un tam izvirzītos nosacījumus šādām darbībām.

Uzņēmums pirmdien sasauktajā preses konferencē pauda neizpratni par šādu VVD lēmumu, saucot to par bezatbildīgu un nepamatotu. Galvenais pārmetums esot par reaktīvās degvielas aviācijai pārkraušanu uzņēmumā. Saskaņā ar atļauju "Man-Tess" drīkst šo aviācijas degvielu pārkraut no dzelzceļa vagona uz kuģi, taču, kopš pagājušā gada rudens, uzņēmums pārkrauj šo degvielu pretējā virzienā - no kuģa uz vagoniem, lai tālāk nogādātu starptautiskajai misijai Afganistānā.

"Man – Tess" ieskatā, piesārņojuma apjoms nemainās, vai "shēma ir vagons-tvertne-kuģis vai pretēji kuģis-tvertne-vagons". Uzņēmums piedraudēja iesūdzēt valsti tiesā un attiesāt zaudējumus, ja tādi rastos līgumsodu piemērošanas gadījumā uzņēmuma dīkstāves dēļ.