Jau vēstīts, ka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pirmdien bija sasaucis darba sanāksmi pie ēkas Peitavas ielā 9/11, kas daļēji sagruva 23.novembra vakarā.

Pirmdien sanāksmes laikā nolemts sasaukt Rīgas domes ārkārtas sēdi, lai pieņemtu lēmumu par grausta piespiedu sakārtošanu. Mājas īpašnieki ir piekrituši veikt un arī apmaksāt nepieciešamos darbus, kuru laikā netiks nojaukta tās fasādes daļa, kas ir arī valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Kopš 2011.gada augusta Rīgas dome jau ir sakārtojusi 60 graustus. Kopumā graustu sarakstā ir 410 būves, no kurām 232 ir tādas, kas apdraud apkārtējo drošību.

Tkai 6% no visām šīm būvēm pieder pašvaldībai, pārējās ir privātīpašumi, tāpat kā Peitavas ielas nams.

Mājai Peitavas ielā 9/11 ir vairāku līdzīpašnieku privātīpašums. Ēka atrodas kritiskā stāvoklī un apdraud apkārtējo drošību. Tajā tiek apdzīvoti četri dzīvokļi, taču kopš 23.novembra iemītniekiem ir aizliegts tajos atrasties drošības apsvērumu dēļ.

Jau kopš 2009.gada ir izstrādāts grausta sakārtošanas projekts, taču īpašnieki nebija vienojušies par projekta realizāciju.

Kā ziņots, piektdienas vakarā sabrukusi Vecrīgas mājas daļa. Māja bijusi neapdzīvota, un nobrukusi ēkas daļa, kas atradusies pagalma pusē. notikušajā neviens nav cietis.