Rīgas iedzīvotāji pauduši bažas, vai zibens spēriens 368 metru augstajā Zaķusalas TV tornī nevarētu izraisīt traucējumus televīzijas signāla apraidē. Rutks norāda, ka tornī izveidotas pat vairākas zemojuma sistēmas, kuras zibens potenciālu vienmērīgi izkliedē zemē. Tādēļ zibens spērieni nav bīstami nedz tornim, nedz tajā izvietotajai tehnikai. Tāpat tas neskar arī negaisa laikā torņa tuvumā esošos cilvēkus.

"Šobrīd, kad signāls no tehniskās ēkas uz torņa augšstāviem jau vairākus gadus tiek pārraidīts pa optiskajiem kabeļiem, zibens izlāde neatstāj nekādu ietekmi nedz uz radio un TV apraidi, nedz arī citiem sakaru pakalpojumiem, kuri tiek nodrošināti no torņiem," norāda Rutks

Negaisa laikā zibens regulāri iesper augstākajos TV torņos ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē, jo tie parasti atrodas zemes augstākajā punktā. Jo augstāks tornis, jo lielāka varbūtība, ka tajā iespers zibens, skaidro Rutks.

LVRTC šobrīd kopumā pieder 32 torņi un masti. Torņi ir brīvi stāvošas konstrukcijas, bet masti - konstrukcijas ar atsaitēm.