Par Latvijas čempiona titulu cīnās gan pašmāju komandas, tostarp pagājušā gada uzvarētāji jahta "Arabella", jahta "Guru" un katamarāns "Kani-Keli", kā arī kaimiņvalstu burātāji. Pavisam čempionāts pulcē 35 komandas un teju 200 burātājus.

Sacīkstes norit piecos posmos Rīgas jūras līcī, kopējais distances garums ir 220 jūras jūdzes jeb 407 kilometri.

Pirmā posma finišs ir paredzēts pirmdien, 30.jūnijā, Romasārē (Igaunija), no kurienes komandas otrdien, 1.jūlijā, dosies tālāk uz Roņu salu. Distance tiks turpināta uz Kuivižiem, kur burātāji, ja pieturēsies labvēlīgi laikapstākļi, ieradīsies 2.jūlija pēcpusdienā vai vakarā.

Savukārt 3.jūlijā starts tiks dots pēdējam un garākajām "jūras pārgājienam" uz Rīgu. Sacīkstes noslēgsies 5.jūlijā ar īsās distances braucieniem Rīgas tuvumā.

Pavisam komandas sacenšas četrās ieskaites grupās, katrā no kurām tiks noteikti uzvarētāji.

Lai izcīnītu Latvijas jūras burāšanas čempiona titulu, komandām jādemonstrē prasmes navigācijā, jāprot izvēlēties labāko stratēģiju garajos braucienos, kā arī jādemonstrē izveicību un burāšanas tuvcīņas tehnikas pārvaldīšanas mākslu īsajos braucienos.

Sacensības organizē Latvijas Zēģelētāju savienība, nodibinājums "Baltic Open", Rojas jahtklubs, Kuivižu jahtklubs, jahtklubs "Auda" un Pilsētas jahtklubs.

Latvijas atklātais jūras burāšanas čempionāts ("Baltic Open Regatta") ir lielākās un nozīmīgākās sacīkstes Latvijā jūras jahtām, kas notiek ik gadu jūnijā vai jūlijā.

Latvijas komandas - jahtai "Arabella" un katamarānam "Kani-Keli" - ir vienīgās, kurām šo prestižo titulu ir izdevies izcīnīt vairākkārt.

Regates oficiālā mājas lapa: www.balticopen.lv.