Tālāku koku izzāģēšana nu ir apturēta, tikai pateicoties aktīvai iedzīvotāju pretdarbībai un neatlaidīgumam, portālam "Delfi" norādīja Mucenieku iedzīvotāja Marina Heniņa.

Izciršana tika aizsākta aizvadītajā piektdienā, par ko dome pat neinformēja tuvējo māju iedzīvotājus.

Biedrības "Muceniekos" priekšsēdētājs Normunds Vagalis vērsās pie Ropažu domes vadības. Tur guva apstiprinājumu, ka izciršana norit saskaņā ar domes iniciatīvu un pavisam plānots nozāģēt 54 kokus. Sīkākus paskaidrojumus iedzīvotāji tā arī nesaņēma.

Lai nepieļautu tik plašu koku izzāģēšanu, apmēram 50 Mucenieku iedzīvotāji kopā ar savām atvasēm uzsāka protesta akciju "Par kokiem". Uz tikšanos ar iedzīvotājiem ieradās Ropažu domes vides pārvaldes speciālists Jānis Blaus, kas pavēlēja nosaukt savus vārdus un adreses, lai klātesošie uzņemtos atbildību par to, ja nenocirstie koki uzkritīs kādam uz galvas.

Blaus skaidroja, ka visi 54 koki ir bojāti un tiem ir puve. Uz jautājumu, kāpēc par izzāģēšanu nenotika sabiedriskā apspriede, iedzīvotāji saņēma atbildi - pašvaldībai esot aizmirsies uzsaukumu nopublicēt. Blaus informēja arī, ka lielo koku vietā plānots teritoriju apzaļumot ar košumkrūmiem.

Visbeidzot Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus tomēr piekāpās iedzīvotājiem un uz laiku apturēja koku tālāku izzāģēšanu, kā arī solīja apspriest ar iedzīvotājiem teritorijas attīstības plānu vietai, kur jau koki izcirsti.